Berichten over Energietransitie

 1. Windmolens.jpg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 29 september 2022 om 19:12

  Energie in Gelderland

  Duurzame energie, daar hebben we het al jaren over. In Gelderland zijn we volop bezig om steeds meer duurzame energie op te wekken. Nu de energieprijzen onder zeer grote druk staan vanwege de onzekere levering van gas en olie is het nog helderder dat we volop door moeten gaan met onze energietransitie. Ook is het belangrijk om te zien waar de veranderende energiemarkt ons werk in de provincie Gelderland raakt, en of er daardoor aanpassingen moeten worden gedaan.

  Lees meer over "Energie in Gelderland"
 2. Zonneveld.jpeg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 22 december 2021 om 16:00

  Duurzame stappen – ‘opwarmen’ voor de toekomst

  Hoe wekken we in de toekomst onze elektriciteit op? Met welke warmtebronnen verwarmen we ons huis als er geen aardgas meer is? En waar in onze omgeving wekken we die energie op? Zijn die plekken acceptabel en kunnen we dat betalen? 

  Lees meer over "Duurzame stappen – ‘opwarmen’ voor de toekomst"
 3. Blog functiecombinaties voor website-01.jpg
  Judith Westerink.jpg
  Door Judith Westerink op 30 november 2021 om 15:45

  Niet alles kan overal gecombineerd

  Er wordt gezegd dat in Gelderland tot 2030 ruim 80.000 woningen moeten worden bijgebouwd. Om met de energietransitie een beetje vaart te maken, wordt gezegd dat we niet genoeg hebben aan zonnepanelen op daken, maar dat ook zeker ruimte nodig is op landbouwgrond en misschien zelfs wel in natuur. Om overstromingen, droogte en hitte aan te kunnen, is het nodig om het landschap grondig aan te passen. Er wordt ruimte gezocht voor uitbreiding van bedrijventerreinen, recreatiegebieden en (circulaire) industrie. Natuurgebieden moeten groter, want dan worden ze meer robuust. En dan is het nog nodig om de landbouw te extensiveren. Ook daarvoor is grond nodig. 

  Lees meer over "Niet alles kan overal gecombineerd"
 4. Groepsfoto zonnedak Heerde.jpg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 29 oktober 2021 om 16:31

  Op weg naar een duurzame toekomst in de gemeente Heerde

  Mooie herfstkleuren, zon en volop wind op locatie molen De Vlijt in Wapenveld: beter kun je het niet verzinnen voor een werkbezoek over energie en verduurzaming vanuit de Gelderse ChristenUnie-fractie.

  Lees meer over "Op weg naar een duurzame toekomst in de gemeente Heerde"