Berichten over ov

 1. Bus binnenkant.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 29 november 2022 om 10:36

  OV is een nutsvoorziening

  Mobiliteit en OV gaan over verbinding. Want fysieke verbinding, zoals een busverbinding, is noodzakelijk om te ontmoeten. En ontmoeten gaat over gemeenschap zijn en over samenleven. De provincie heeft een belangrijke rol in bereikbaarheid, en daarmee in het behouden van verbinding. Eén van de grootste financiële verantwoordelijkheden van de provincie is het provinciale wegennetwerk en provinciale OV. Dan gaat het om bussen, maar ook om treinverbindingen. Veel van deze mobiliteit wordt aanbesteed. 

  Lees meer over "OV is een nutsvoorziening"
 2. Binnenkant bus.jpeg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png Freek Rebel.jpg
  Door ChristenUnie Gelderland, Freek Rebel op 11 mei 2022 om 16:45

  Tijdelijke noodconcessies Gelderland: nu toekomstvisie nodig

  De coronacrisis heeft zijn sporen in onze samenleving achtergelaten. Niet alleen op het vlak van gezondheid, maar ook op andere gebieden zoals het openbaar vervoer. Daarover spraken we vandaag in de Provinciale Staten. Provincie Gelderland wil met twee tijdelijke noodconcessies ervoor zorgen dat het ov met de huidige dienstregeling door kan blijven rijden. Toch moeten we nu al vooruit kijken en ervoor waken dat Gelderland ook op de langere termijn bereikbaar blijft.

  Lees meer over "Tijdelijke noodconcessies Gelderland: nu toekomstvisie nodig"
 3. Bus Keolis.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png Freek Rebel.jpg
  Door ChristenUnie Gelderland, Freek Rebel op 18 januari 2022 om 17:00

  Provincie Gelderland stelt Keolis in gebreke

  Gedeputeerde Staten hebben de schriftelijke vragen over de problemen rond de elektrische bussen van Keolis op de noodconcessie IJssel-Vecht beantwoord

  Lees meer over "Provincie Gelderland stelt Keolis in gebreke"