Freek Rebel - Statenlid

 1. Bus Keolis.jpg
  Freek Rebel.jpg CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Freek Rebel, ChristenUnie Gelderland op 18 januari 2022 om 17:00

  Provincie Gelderland stelt Keolis in gebreke

  Gedeputeerde Staten hebben de schriftelijke vragen over de problemen rond de elektrische bussen van Keolis op de noodconcessie IJssel-Vecht beantwoord

  Lees meer over "Provincie Gelderland stelt Keolis in gebreke"
 2. Binnenkant bus.jpeg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 3 januari 2022 om 20:00

  Schriftelijke vragen elektrische bussen noodconcessie IJssel-Vecht

  Gestrande bussen langs (snel) wegen en bussen waar onderdelen spontaan van loslaten. Met de start van de noodconcessie IJssel-Vecht heeft Keolis in 2020 alle bussen vervangen door duurzame, elektrische exemplaren. Helaas leveren deze bussen sinds de start problemen op. Met als gevolg een hoog verzuim onder chauffeurs. Daarom hebben wij samen met een aantal andere partijen schriftelijke vragen gesteld.

  Lees meer over "Schriftelijke vragen elektrische bussen noodconcessie IJssel-Vecht"
 3. Grijze wolf.jpeg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 4 november 2021 om 22:55

  De wolf in de weegschaal

  De laatste tijd is de wolf weer veel in het nieuws. Wat is er precies aan de hand?

  Laten we even teruggaan in de tijd. In Nederland was de wolf zo’n 150 jaar ‘verdwenen’. Vanaf 2015 liet de wolf zich weer in Nederland zien en heeft zich weer gevestigd op de Veluwe. In 2019 zijn de eerste pups geboren. En sindsdien is de populatie gegroeid naar zo’n 15 á 20 wolven, en mogelijk meer.

  Lees meer over "De wolf in de weegschaal"
 4. Wild Zwijn.jpeg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 22 oktober 2021 om 20:51

  Doelstanden behalen essentieel voor de natuur én voor de dieren

  Het behalen van de doelstanden is van wezenlijk belang. Niet om het jagen op zichzelf, dat is wat ons betreft een middel voor een ander doel én een laatste oplossing. Het gaat namelijk niet goed met de natuur. We zien dit bijvoorbeeld terug in de stikstofproblematiek, maar ook aan de steeds meer voorkomende droogte. Daarom is het extra belangrijk dat, wanneer het ene boompje zich door stikstof en droogte heeft weten te werken, ditzelfde boompje niet opgevreten wordt door de zwijnen.

  Lees meer over "Doelstanden behalen essentieel voor de natuur én voor de dieren"
 5. Bospad.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 11 augustus 2021 om 16:00

  Betaald parkeren in de natuur

  Natuur is essentieel en van wezenlijk belang. Naast de intrinsieke waarde van natuur en de noodzaak van kwalitatief hoge biodiversiteit is het ook voor ons als individu van groot belang. Meer groen is namelijk goed voor de mens, zowel mentaal als fysiek. En precies om deze reden is het zo belangrijk dat natuur voor iedereen toegankelijk is.

  Lees meer over "Betaald parkeren in de natuur"
 6. Vrouw achter laptop.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 7 juli 2021 om 20:00

  Cybersecurity

  Cybersecurity. Een onderwerp waar steeds meer over gesproken wordt. En dat is terecht want onze samenleving is niet alleen maar fysiek maar ook steeds meer digitaal vormgegeven. En met het ontstaan van deze nieuwe werkelijkheid ontstaan er ook risico’s. We zien steeds meer aanvallen op onze digitale systemen en ook digitale misleiding neemt toe. 

  Lees meer over "Cybersecurity"
 7. Snelweg.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 19 maart 2021 om 14:57

  Oost Nederland verdient beter

  Dit artikel is ook geplaatst in 'opinie' van Binnenlands Bestuur.

  Waarom betaalt de provincie Gelderland mee aan het Rijkswegennet? Deze vraag kwam recent op tafel tijdens de bespreking in de Provinciale Staten van Gelderland over het knooppunt A1-A30. Nu is het niet onterecht dat de vraag gesteld wordt of de provincie een bijdrage kan leveren. Deze vraag wordt namelijk aan iedere provincie gesteld en dergelijke investeringen dragen bij aan provinciale doelen zoals een goed vestigingsklimaat en een goede woonomgeving.

  Lees meer over "Oost Nederland verdient beter"
 8. Bospad
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 3 maart 2021 om 17:14

  Biodiversiteit: óók zorggroepen dragen bij!

  Het is niet goed gesteld met de biodiversiteit. Ons menselijk gedrag gaat ten koste van de schepping. Daar hebben we verantwoordelijkheid in te nemen, juist als provincie. Inhoudelijk ligt er een goed en noodzakelijk beleidsprogramma. We hebben nog wel een aantal nuances. 

  Lees meer over "Biodiversiteit: óók zorggroepen dragen bij!"
 9. Treinen.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 16 januari 2021 om 10:00

  Voor wie werkt de marktwerking in het Openbaar Vervoer eigenlijk?

  Het OV is een onmisbare nutsvoorziening. Goed OV houdt de samenleving leefbaar en zorgt letterlijk voor verbinding. Maar deze nutsvoorziening is ook kwetsbaar, zoals de afgelopen periode duidelijk zichtbaar werd door COVID-19. De markt zakte in elkaar en de inschrijvingen voor concessies bleven uit. De overheid moet nu nog meer bijspringen om het OV te kunnen blijven garanderen. Is dat eigenlijk wel terecht? Is er überhaupt nog sprake van een echte markt?

  Lees meer over "Voor wie werkt de marktwerking in het Openbaar Vervoer eigenlijk?"
 10. Landwinkel
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 12 december 2020 om 15:30

  Streekproducten geven de boer en de consument invloed

  Iedereen kent de beelden wel. De rijen trekkers die langzaam rijdend over de snelweg naar de provinciehuizen en het Malieveld reden. En ook deze week hebben de boeren hun stem weer laten horen. Nu bij verschillende grote distributiecentra. Als je die trekkers ziet ga je bijna geloven in de kloof tussen de boeren en de burgers. Boeren voelen zich onbegrepen en niet gewaardeerd. En burgers hebben veel sympathie met de boer maar voelen zich vaak machteloos. Want als ze de boeren zouden willen steunen, welke opties hebben ze dan? 

  Lees meer over "Streekproducten geven de boer en de consument invloed"