Berichten over Bereikbaarheid

 1. rechtenvrije foto mensen in ov .jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 8 februari 2023 om 16:00

  OV moet toegankelijk, bereikbaar en goed zijn

  Reizen is duur geworden. Niet alleen voor de automobilist maar ook voor de reiziger in het openbaar vervoer (OV). Bovendien hebben we te vaak gezien dat bussen niet rijden door gebrekkig materieel of door een tekort aan chauffeurs. Menig woord is hier al over gesproken. Het onderzoeksrapport ‘OV onder druk’ concludeert terecht dat de boom kaal is, het dorre hout is eruit.

  Lees meer over "OV moet toegankelijk, bereikbaar en goed zijn"
 2. Bus binnenkant.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 29 november 2022 om 10:36

  OV is een nutsvoorziening

  Mobiliteit en OV gaan over verbinding. Want fysieke verbinding, zoals een busverbinding, is noodzakelijk om te ontmoeten. En ontmoeten gaat over gemeenschap zijn en over samenleven. De provincie heeft een belangrijke rol in bereikbaarheid, en daarmee in het behouden van verbinding. Eén van de grootste financiële verantwoordelijkheden van de provincie is het provinciale wegennetwerk en provinciale OV. Dan gaat het om bussen, maar ook om treinverbindingen. Veel van deze mobiliteit wordt aanbesteed. 

  Lees meer over "OV is een nutsvoorziening"
 3. Files-op-provinciale-weg-1.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 7 oktober 2020 om 17:00

  Blij met keuze provincie voor bestaande route Wageningen

  Het opwaarderen van de Mansholtlaan en Nijenoord Allee, met een onderdoorgang voor auto’s ter hoogte van de Churchillweg, zijn volgens de Gelderse en Wageningse fracties van de ChristenUnie een terechte keuze van de provincie. Het Gelderse college van Gedeputeerde Staten maakte vandaag deze voorkeur bekend om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren. De ChristenUnie is blij dat de oversteekbaarheid van de Nijenoord Allee wordt verbeterd met een onderdoorgang voor auto’s en er geen nieuwe weg door het Binnenveld wordt aangelegd.

  Lees meer over "Blij met keuze provincie voor bestaande route Wageningen"