Berichten geschreven door Janneke Slingerland

 1. Water aarde.jpeg
  Janneke Slingerland.jpg Judith Westerink.jpg
  Door Janneke Slingerland, Judith Westerink op 23 december 2022

  Water in de grond – water in de beek

  De Heelsumse beek ontspringt op de Wolfhezerheide en stroomt via Heelsum en de Jufferswaard naar de Rijn. Andere beken in deze omgeving stromen al jaren niet meer: de grondwaterstand daalt en de beken zijn drooggevallen.

  Lees meer over "Water in de grond – water in de beek"
 2. Windmolens.jpg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 21 november 2022

  Windenergie langs de IJssel

  De bouw van drie windturbines langs het Twentekanaal in Zutphen kan doorgaan. Het inpassingsplan voor windpark IJsselwind Zutphen is vastgesteld door Provinciale Staten.

  Lees meer over "Windenergie langs de IJssel"
 3. Vliegtuig.jpg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 3 november 2022

  Blijvend alert op laagvliegers

  Als ChristenUnie Gelderland zijn we al jaren alert op het voorkomen van laagvliegroutes boven onze provincie. Eerder voorgestelde routes betroffen de beoogde opening van vliegveld Lelystad voor burgerluchtvaart. Mede door oproepen vanuit onze provincie is het merendeel van de oorspronkelijk beoogde routes aangepast. De afgelopen dagen komen opnieuw berichten over laagvliegroutes naar voren, ditmaal rondom Schiphol.
  Lees meer over "Blijvend alert op laagvliegers"
 4. vasilios-muselimis-C9NtZAEP-RI-unsplash.jpg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 19 oktober 2022

  Wind mee of wind tegen?

  Zon en wind zijn steeds vaker onze energiebronnen. Steeds meer zon en wind, betekent dat we minder afhankelijk zijn van fossiele energie – en ook van energie die we moeten importeren uit bijvoorbeeld Rusland.

  Lees meer over "Wind mee of wind tegen?"
 5. Windmolens.jpg
  Janneke Slingerland.jpg
  Door Janneke Slingerland op 29 september 2022

  Energie in Gelderland

  Duurzame energie, daar hebben we het al jaren over. In Gelderland zijn we volop bezig om steeds meer duurzame energie op te wekken. Nu de energieprijzen onder zeer grote druk staan vanwege de onzekere levering van gas en olie is het nog helderder dat we volop door moeten gaan met onze energietransitie. Ook is het belangrijk om te zien waar de veranderende energiemarkt ons werk in de provincie Gelderland raakt, en of er daardoor aanpassingen moeten worden gedaan.

  Lees meer over "Energie in Gelderland"
 6. Vitens 3.jpeg

  Bezoek aan Vitens

  Statenlid Janneke Slingerland bezocht samen met andere waterwoordvoerders uit de Staten de waterwinlocatie Fikkersdries in Driel. 

  Lees meer over "Bezoek aan Vitens"

  Labels: , ,

 7. Vliegtuig.jpg

  Luchthavenbesluit Teuge

  Lang is er gesproken om het Luchthavenbesluit Teuge voor te bereiden: overleg is gevoerd door omwonenden, de luchthavendirectie, gebruikers van de luchthaven en onder andere ook de provincie Gelderland, samen in de CRO-Teuge (Commissie Regionaal Overleg Teuge).

  Lees meer over "Luchthavenbesluit Teuge"
 8. No planet B.jpeg

  Burgerberaad klimaat

  Meepraten over versterking van het Gelderse Klimaat? Mogelijk ontvang je hiervoor eind dit jaar een uitnodiging. Er komt een Burgerberaad Klimaat waaraan 3000 Gelderlanders kunnen deelnemen.

  Lees meer over "Burgerberaad klimaat"
 9. Vliegtuig laagvliegend.jpg

  Laagvliegroutes onacceptabel voor mens en natuur

  “De laagvliegroutes zijn niet opgelost. Wist je dat ze juist hier gaan doorstijgen?” Tijdens het werkbezoek in Hattem werden wij als Provinciale Statenfractie wakker geschud omtrent het onderwerp Lelystad Airport.

  Lees meer over "Laagvliegroutes onacceptabel voor mens en natuur"
 10. isaac-benhesed-nCm8AOjM_zE-unsplash.jpg
  Janneke Slingerland.jpg Freek Rebel.jpg
  Door Janneke Slingerland, Freek Rebel op 10 maart 2022

  Helihaven Barneveld: (g)een nieuwe locatie

  Gelderland heeft een aantal luchtvaart- en helikopterterreinen, en is bevoegd om een vergunning voor zo’n terrein te verlenen. Onlangs is een vergunning aangevraagd om een helihaven te realiseren in de omgeving van het Schaffelaarbos, in gemeente Barneveld. Hiervoor heeft Gedeputeerde Staten een ontheffing verleend.  Dit riep bij ons een aantal vragen op.

  Lees meer over "Helihaven Barneveld: (g)een nieuwe locatie"