Berichten geschreven door Freek Rebel

 1. Bus.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 31 mei 2023

  Het OV is een open wond

  Afgelopen week kwam ik opnieuw in contact met een buschauffeur. Hij had grote zorgen over de staat van het busvervoer in onze provincie. En die zorgen zijn niet nieuw. Wij roepen het al jaren: het OV staat onder grote druk. Het is een open wond geworden die vraagt om een serieus behandelplan. Het stadium van pleisters plakken zijn we ondertussen allang gepasseerd.

  Lees meer over "Het OV is een open wond"

  Labels: , ,

 2. rechtenvrije foto mensen in ov .jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 8 februari 2023

  OV moet toegankelijk, bereikbaar en goed zijn

  Reizen is duur geworden. Niet alleen voor de automobilist maar ook voor de reiziger in het openbaar vervoer (OV). Bovendien hebben we te vaak gezien dat bussen niet rijden door gebrekkig materieel of door een tekort aan chauffeurs. Menig woord is hier al over gesproken. Het onderzoeksrapport ‘OV onder druk’ concludeert terecht dat de boom kaal is, het dorre hout is eruit.

  Lees meer over "OV moet toegankelijk, bereikbaar en goed zijn"
 3. Indexering.jpeg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 23 december 2022

  Waarom indexeren zo belangrijk is

  Ieder jaar wordt er door de provincie een begroting opgesteld. Vanuit de begroting wordt geld verdeeld om de verschillende taken uit te kunnen voeren. 

  Lees meer over "Waarom indexeren zo belangrijk is"
 4. De Vier Merken - Werkbezoek Oosterwolde-20.jpg
  Freek Rebel.jpg CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Freek Rebel, ChristenUnie Gelderland op 16 december 2022

  Ontmoeting stichting De Vier Merken

  Afgelopen woensdag kwamen in het prachtige Oosterwolde de fracties van de lokale ChristenUnie uit Oldebroek, Elburg en Nunspeet, de Provinciale Statenfractie, stichting De Vier Merken en verschillende lokale boeren bijeen om te praten over de plannen van de stichting, stikstof, PAS-melders en het toekomstperspectief voor boeren.

  Lees meer over "Ontmoeting stichting De Vier Merken"
 5. Binnenkant bus.jpeg
  Freek Rebel.jpg CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Freek Rebel, ChristenUnie Gelderland op 6 december 2022

  OV op de schop: meer regie vanuit de overheid

  Het OV is een nutsvoorziening. Daarom is het van groot belang dat de overheid daar regie op houdt. Daar is vandaag in de Tweede Kamer een motie over aangenomen, ingediend door ChristenUnie Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf.

  Lees meer over "OV op de schop: meer regie vanuit de overheid"
 6. Mountainbike bos.jpg
  Freek Rebel.jpg CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Freek Rebel, ChristenUnie Gelderland op 1 december 2022

  Schriftelijke vragen dreiging sluiting mountainbikeroutes

  Frisse lucht, minder lawaai, in beweging komen: actief bezig zijn in de natuur is gezond. Daarom is het ook zo mooi dat de natuur goed toegankelijk is en dat er initiatieven zijn waardoor bewegen in de natuur gestimuleerd wordt. Mountainbikeroutes zijn daar een voorbeeld van. Maar er wordt ook kritisch naar deze routes gekeken: binnenkort vindt er een rechtszaak plaats waarbij de provincie gedaagd wordt en het risico bestaat dat routes gesloten gaan worden. 

  Lees meer over "Schriftelijke vragen dreiging sluiting mountainbikeroutes"
 7. Bus binnenkant.jpg
  Freek Rebel.jpg
  Door Freek Rebel op 29 november 2022

  OV is een nutsvoorziening

  Mobiliteit en OV gaan over verbinding. Want fysieke verbinding, zoals een busverbinding, is noodzakelijk om te ontmoeten. En ontmoeten gaat over gemeenschap zijn en over samenleven. De provincie heeft een belangrijke rol in bereikbaarheid, en daarmee in het behouden van verbinding. Eén van de grootste financiële verantwoordelijkheden van de provincie is het provinciale wegennetwerk en provinciale OV. Dan gaat het om bussen, maar ook om treinverbindingen. Veel van deze mobiliteit wordt aanbesteed. 

  Lees meer over "OV is een nutsvoorziening"
 8. Weidevogel.jpeg
  Freek Rebel.jpg CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Freek Rebel, ChristenUnie Gelderland op 10 november 2022

  Regeling agrarisch natuurbeheer zekergesteld

  Goed nieuws voor Gelderse boeren die zich inzetten voor natuurbeheer en het versterken van de biodiversiteit. Een motie van de ChristenUnie die pleit voor een regeling die het agrarisch natuurbeheer ook voor 2023 en volgende jaren zeker moet stellen is met ruime meerderheid aangenomen.

  Lees meer over "Regeling agrarisch natuurbeheer zekergesteld"
 9. Verbinding.jpg
  Freek Rebel.jpg Dirk 1 DSC_6768_lr (1).jpg
  Door Freek Rebel, Dirk Vreugdenhil op 9 november 2022

  Begroting 2023

  Vorige week was het in veel christelijke kerken ‘dankdag voor gewas en arbeid’. Een moment van verstilling waarin onze dankbaarheid voor alles dat we hebben gekregen in ons leven naar boven komt. Zo’n oproep tot dankbaarheid kan best heel erg ingewikkeld zijn als je voor grote uitdagingen staat. Hoge gasprijzen, woningnood, geen perspectief meer voor je bedrijf en een oorlog zo vlak bij. De vlag hangt op de kop, oplossingen lijken allemaal erg lang te duren en dan dringt de vraag zich op hoe je dan in vredesnaam dankbaar kan zijn. 

  Lees meer over "Begroting 2023"
 10. Koeien in de mist
  Freek Rebel.jpg Dirk 1 DSC_6768_lr (1).jpg
  Door Freek Rebel, Dirk Vreugdenhil op 14 juni 2022

  De stikstofcrisis vraagt om een gezamenlijke aanpak

  In de brieven die vrijdag 10 juni door de ministers van Landbouw en Stikstof & Natuur naar de Tweede Kamer gestuurd zijn, gaat het veel over doelen en percentages met betrekking tot het verminderen van stikstofuitstoot. Hierdoor kan het beeld ontstaan dat de stikstofcrisis vooral een abstract tekentafelprobleem is, wat door de agrarische sector opgelost moet worden. 

  Lees meer over "De stikstofcrisis vraagt om een gezamenlijke aanpak"