-
Cultuuropvoeding niet alleen een stadse aangelegenheid
Lees verderMet het plan van Gedeputeerde Staten om een netwerk jeugdpodiumkunsten in Gelderland te organiseren, is de ChristenUnie blij. Dit netwerk heeft als doel om kinderen en jongeren te bereiken met podiumkunsten. Denk hierbij aan muziek, dans en theater.
-
Niet alles kan overal gecombineerd
Lees verderEr wordt gezegd dat in Gelderland tot 2030 ruim 80.000 woningen moeten worden bijgebouwd. Om met de energietransitie een beetje vaart te maken, wordt gezegd dat we niet genoeg hebben aan zonnepanelen op daken, maar dat ook zeker ruimte nodig is op landbouwgrond en misschien zelfs wel in natuur. Om overstromingen, droogte en hitte aan te kunnen, is het nodig om het landschap grondig aan te passen. Er wordt ruimte gezocht voor uitbreiding van bedrijventerreinen, recreatiegebieden en (circulaire) industrie. Natuurgebieden moeten groter, want dan worden ze meer robuust. En dan is het nog nodig om de landbouw te extensiveren. Ook daarvoor is grond nodig.
-
Gelderland voorop in stikstofaanpak: 25% verlaging binnen vier jaar
Lees verderDe stikstofproblematiek raakt ons allemaal. Voor de boer gaat het om het eigen bedrijf dat in de knel komt, voor de woningzoeker weerspiegelt het de wanhoop waarmee gezocht wordt naar een passende woonruimte en voor de ondernemer betekent het uit- of afstel van de plannen die op tafel liggen.
-
Geld in Gelderland
Lees verderVandaag werd de begroting van Gelderland voor 2022 vastgesteld. We zijn blij dat Gelderland er financieel goed voor staat. We kunnen het stamkapitaal zelfs nog een beetje laten groeien. Nu we zien dat het rendement op het vermogen afneemt, stelt ons dat voor een flinke opgave voor de toekomst. Of het nu Corona, stikstof, klimaat of de tekorten op de woningmarkt betreft: we zien onrust en onvrede. Het individu en de overheid staan steeds vaker tegenover elkaar en de emotie loopt steeds verder op.
-
De wolf in de weegschaal
Lees verderDe laatste tijd is de wolf weer veel in het nieuws. Wat is er precies aan de hand?
Laten we even teruggaan in de tijd. In Nederland was de wolf zo’n 150 jaar ‘verdwenen’. Vanaf 2015 liet de wolf zich weer in Nederland zien en heeft zich weer gevestigd op de Veluwe. In 2019 zijn de eerste pups geboren. En sindsdien is de populatie gegroeid naar zo’n 15 á 20 wolven, en mogelijk meer.
-
Op weg naar een duurzame toekomst in de gemeente Heerde
Lees verderMooie herfstkleuren, zon en volop wind op locatie molen De Vlijt in Wapenveld: beter kun je het niet verzinnen voor een werkbezoek over energie en verduurzaming vanuit de Gelderse ChristenUnie-fractie.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 22
- 23
- 24
- ...
- 29
- Volgende pagina