Janneke Slingerland - Statenlid

Janneke Slingerland is sinds 26 maart 2015 Statenlid.

Janneke woont in Oosterhuizen, gemeente Apeldoorn. Ze werkt als freelance tekstschrijver voor diverse opdrachtgevers, vaak lokale overheden.

Sinds 2012 is ze fractie assistent van de gemeenteraadsfractie van ChristenUnie Apeldoorn. Daarnaast is zij voorzitter van Cabrejou Foundation, een stichting die zich inzet voor duurzame ontwikkelingsprojecten in het oosten van Indonesië. In haar eigen dorp Oosterhuizen is ze actief als lid van de dorpsraad.

Haar motivatie: “Ik lever graag een bijdrage aan de idealen van de ChristenUnie in Gelderland. Bij mijn werk voor gemeenten en in onze dorpsraad merk ik vaak hoe belangrijk de provincie is. Provinciale Staten kunnen op veel manieren bijdragen aan de regionale economie, natuur en maatschappij. Ik werk graag vanuit de ChristenUnie mee aan een nog duurzamer Gelderland.”

Janneke Slingerland stelt zich voor

'Provinciale politiek is interessant. Je staat dichter bij de inwoners dan wanneer je actief zou zijn op nationaal niveau. Minder heb ik met elkaar vliegen afvangen als fracties onder elkaar. Als politicus hoor je bezig te zijn met je land, gemeente of provincie. Ik vind het mooi me te kunnen bekommeren om de leefbaarheid in onze provincie. En in het bijzonder om klimaat en energie. Samen ervoor zorgen dat het klimaat goed blijft. Daarom ben ik blij met het Gelders Energieakkoord (GEA). We hebben nog een wereld te winnen.

Lees verder