Statenleden bezoeken musea op gratis museumdag a.s. zaterdag

museumdag 2010donderdag 21 oktober 2010 11:58

In heel Gelderland doen 68 musea mee aan de Gratis Museumdag. Alle deelnemende musea maken van deze dag iets bijzonders en in ieder museum kunnen kinderen en hun (groot-)ouders meedoen aan activiteiten. Voor de echte speurneuzen organiseert Streekmuseum de Roode Tooren in Doesburg een spannende speurtocht. En zo kun je terecht in Kasteel Huis Bergh voor een echte doe-het-zelf-rondleiding van Hendrik van den Berg. Alle deelnemende musea en de activiteiten die zij op 23 oktober organiseren zijn terug te vinden op de website www.gratismuseumdag.nl .

Lustrumjaar
In 2010 wordt de Gratis Museumdag voor de vijfde maal georganiseerd. Provinciale Staten van Gelderland namen in 2006 het initiatief om de culturele rijkdom uit de Gelderse musea op deze manier extra onder de aandacht te brengen. Het doel is om mensen die normaal gesproken niet zo snel naar een museum gaan, te verleiden eens een bezoekje te brengen. In 2009 nam een recordaantal van ruim 37.000 (groot)ouders en kinderen een kijkje in een naburig museum. Onderzoek onder de bezoekers wees uit dat zij zeer enthousiast waren over dit initiatief. Maar ook bij de deelnemende musea scoort het evenement hoog. Welke musea dit zijn is te vinden op de website www.gratismuseumdag.nl..

Statenleden
Net als in voorgaande jaren zullen ook dit jaar verschillende leden van de Statenfracties een bezoek brengen aan een aantal van de deelnemende musea. Zo bezoekt Dick Ebbers (CU) het Streekmuseum de Roode Toren in Doesburg en Lubbert van den Heuvel het geologisch museum in Velp.

« Terug

Archief > 2010 > oktober

Geen berichten gevonden