ChristenUnie wil geen verhoging eigen risico faunaschade

hertwoensdag 26 september 2018 17:35

De provincie moet in overleg gaan met grondbezitters om faunaschade te beperken in plaats van hen te confronteren met een forse verhoging van het eigen risico. Daarvoor pleitte ChristenUnie Statenlid Dirk Vreugdenhil tijdens de Statenvergadering van 26 september.

‘Grondbezitters zouden juist financiële mogelijkheden moeten overhouden om zelf maatregelen te treffen om schade te beperken. Schade door grote hoefdieren is niet alleen een zaak van de grondbezitters, maar ook de provincie heeft een verantwoordelijkheid. Het eigen risico voor grondbezitters verhogen is daarom een verkeerd plan’ aldus Dirk Vreugdenhil.

Daarnaast kwamen ook zwerfkatten aan de orde in de Statenvergadering. Gedeputeerde Staten willen gevangen en gecastreerde zwerfkatten niet meer terugplaatsen in de natuur. De ChristenUnie is bang dat dan de kattenopvangplaatsen te vol worden. ‘Vandaar onze motie om met betrokken partijen bekijken of in bepaalde delen van Gelderland de gecastreerde katten uitgezet kunnen worden, maar terugplaatsing van zwerfkatten mag geen schade veroorzaken aan de natuur’ , aldus Dirk Vreugdenhil.

« Terug