ChristenUnie blij met snelheidsproef 60 km op provinciale weg

60 km tbv veiligheid Elburgwoensdag 05 september 2018 20:42

ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug is zeer tevreden met de snelheidsproef op de N348 tussen Eefde en Gorssel. Gedurende een half jaar gaat de snelheid op de N348 omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. De N348 is een belangrijke verbindingsweg voor het regionale verkeer en daarbij past een aangepaste snelheid. “We hebben al diverse keren gepleit voor een aangepaste snelheid voor meer veiligheid en we zijn blij met deze proef, een mooi begin voor meer veiligheid” aldus Pieter Plug.

“Dit is slechts een begin”, zo geeft Plug aan. “Tot nu toe heeft de provincie meer oog gehad voor economische motieven. Maar de economische belangen moeten niet doorslaggevend zijn in mobiliteitsplannen, maar de veiligheid voor de automobilist, fietser en voetganger.

De proef op de N348 is een mooi begin, maar wat ons betreft mag de proef ook uitgerold worden op andere locaties, zoals de Zuiderzeestraatweg  in Elburg en de Oude Rijksweg en een deel van de Nijkerkerstraat in Putten. Veiligheid krijgt dan de prioriteit die de Gelderse burgers verdienen”, aldus de Gelderse fractievoorzitter Pieter Plug. 

 

 

« Terug