ChristenUnie vraagt naar voortgang Gelders Energie Akkoord

zonnepanelen 109-05-2018 14:35 09-05-2018 14:35

De ChristenUnie wil graag weten wat er inmiddels concreet gerealiseerd is om te bereiken dat Gelderland in 2050 energieneutraal zal zijn. Het is nu ruim drie jaar geleden dat de toenmalig verantwoordelijk Gedeputeerde het Gelders Energie Akkoord tekende.  ‘Wij willen graag de cijfers zien, daarom hebben we vandaag via schriftelijke vragen gevraagd om een inventarisatie van de voortgang’, aldus Statenlid Janneke Slingerland.

Drie jaar geleden heeft de provincie, samen met vele anderen zoals de Gelderse gemeenten het Gelders Energie Akkoord ondertekend. Met dit akkoord willen de aangesloten organisaties en instellingen uit Gelderland bereiken dat de provincie in 2050 energieneutraal zal zijn. Het (GEA) Gelders Energie Akkoord is zelf tevreden over de voortgang. Maar de Gelderse ChristenUnie wil graag harde cijfers zien en weten wat er nu concreet gerealiseerd is.

Janneke Slingerland: ‘Het is een goede zaak dat het GEA er is, maar we willen graag de concrete cijfers zien. Waar liggen nog belemmeringen en wat kunnen we daaraan doen? Zo vragen we wat Gelderland doet met betrekking tot zonne-energie. Overal zijn zonnepanelen te zien, maar er zijn nog altijd veel plekken met ruimte voor de opwek van energie. Waarom worden die daken en ruimten niet gebruikt? Ook willen we weten wat is er al gerealiseerd in duurzame opwek via zon, wind en andere duurzaamheidsmaatregelen en om hoeveel megawatt dit concreet gaat. Gelderland heeft zichzelf als doel gesteld om in 2050 energieneutraal te zijn en dat is een hele opgave. De ChristenUnie wil weten of we op koers zijn om dit doel te behalen’.  

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
180509 Schriftelijke vragen voortgang GEA22,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2018 > mei

Geen berichten gevonden