Statenlid Pieter Plug wil dat rotonde Apeldoornseweg bij Otterlo nu ook wordt gerealiseerd

foto bus naar Park Hoge Veluwemaandag 06 november 2017 12:02

Het Edese Statenlid en ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug wil dat het provinciebestuur de gewenste rotonde bij Otterlo het komende jaar ook daadwerkelijk realiseert. In 2018 staan onderhoudswerkzaamheden aan de N304 op het weggedeelte tussen Otterlo en Apeldoorn gepland. En mooie gelegenheid om werk met werk te maken en tegelijk met de onderhoudswerkzaamheden de door de Gemeente Ede gewenste rotonde op de kruising Apeldoornseweg (N304) met de Hoenderloseweg te realiseren.

De Gemeente Ede heeft al langere tijd de wens om op de provinciale weg met de kruising Hoenderloseweg in Otterlo een rotonde te realiseren, zodat touringcars met bestemming Park De Hoge Veluwe niet meer door de smalle Dorpsstraat hoeven te manoeuvreren. Hierover wordt al lange tijd gesproken tussen bestuurders van de Gemeente Ede en de Provincie, maar vooralsnog gebeurt er nog steeds niets, terwijl bezoekers van de Dorpsstraat bijna dagelijks worden geconfronteerd met opstoppingen en onveilige situaties als touringcars door het dorp rijden, aldus Plug.  

Vorig jaar tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje, aan de Gemeente Ede is de wens van de rotonde nog eens expliciet onder de aandacht gebracht bij het provinciebestuur. Naar aanleiding van het bezoek heeft de ChristenUniefractie de verantwoordelijke Gedeputeerde gevraagd met de Gemeente Ede in gesprek te gaan en de gewenste rotonde te realiseren. De Gedeputeerde zegde toe met de Gemeente Ede in gesprek te gaan. We zijn nu een jaar verder en het lijkt erop dat de gewenste rotonde nog geen stap dichterbij is, aldus Pieter Plug. En dat terwijl de Gemeente Ede inmiddels langs de Hoenderloseweg een vrijliggend fietspad gerealiseerd heeft en de benodigde gronden in bezit heeft.

Onlangs is groot onderhoud uitgevoerd aan het gedeelte van de N304 tussen Ede en Otterlo en volgend jaar staat onderhoud gepland aan de provinciale weg tussen Otterlo en Apeldoorn. Een mooie gelegenheid om werk met werk te maken en tegelijk met de onderhoudswerkzaamheden de rotonde te realiseren. Namens de ChristenUnie Statenfractie zal Pieter Plug bij de behandeling van de provinciale begroting hierover een motie indienen. Dit is in het belang van de verkeersveiligheid van het dorpshart Otterlo, aldus het Edese ChristenUnie Statenlid.

(foto van site van Nationaal Park De Hoge Veluwe)

« Terug