ChristenUnie Gelderland op bezoek in Winterswijk

bezoek bij S-Cargoo Winterswijk 2017donderdag 02 november 2017 14:25

Gisteren was provinciale ChristenUniefractie op werkbezoek in Winterswijk, bij S-Cargoo. Dit bedrijf heeft een concept ontwikkeld voor verhuisbare woningen. Het gaat om volledige woningen die vanwege hun modulaire opbouw binnen een dag te verhuizen zijn naar een andere plaats. Deze verhuisbare woningen kunnen voldoen aan een tijdelijke woningbehoefte, en vormen daardoor een aantrekkelijk alternatief voor een traditionele koop- of huurwoning, aldus Dirk Vreugdenhil, Statenlid voor de Gelderse ChristenUnie.

In de Achterhoek is behoefte aan goed opgeleide mensen, maar deze zijn moeilijk te bewegen naar de Achterhoek te komen. Met verhuisbare woningen wordt de Gelderse streek aantrekkelijker, men hoeft geen woning te verkopen of de huur op te zeggen, maar kan eenvoudig de eigen woning meenemen wanneer men weer naar elders wil gaan. Het idee is zelfs om verspreid over het land dropzones te creëren waar men de woning neer kan zetten.

De verhuisbare woningen zijn geen vastgoed, dus procedures die bij onroerend goed horen, zijn hier niet aan de orde. Flexibiliteit staat voorop. De woningen zijn van goede kwaliteit, en zullen daarom concurrerend zijn met het traditionele woningaanbod. ‘Een mooi en innovatief concept, aldus ChristenUnie Statenlid Dirk Vreugdenhil, waar we in de komende jaren vast veel van horen’

« Terug