Afscheid Pieter Plug met symposium Vrijheid in Gelderland

P1000932 foto afscheid Pieter  banner (1).jpgmaandag 27 mei 2019 13:30

ChristenUnie Gelderland neemt afscheid van Pieter Plug met symposium Vrijheid in Gelderland

 

Als afscheid van de politiek kreeg voormalig fractievoorzitter en Statenlid Pieter Plug vandaag een minisymposium aangeboden door de Gelderse ChristenUnie fractie. Vrienden, kennissen en fractieleden zetten Pieter in het zonnetje met een gevarieerd symposium met als thema Vrijheid in Gelderland, Nooit voltooid verleden. Het geheel vond plaats in Airborne Hartenstein in Oosterbeek, een toepasselijke locatie om vrijheid te gedenken.

 

Naast de sprekers Jan Durk Tuinier van Stichting Vredeseducatie n Evert de Graaf , voormalig fractievolger en oud wethouder uit Putten, was er ook een muzikaal intermezzo en sprak Dirk Vreugdenhil als nieuwe fractievoorzitter Pieter toe. Hij bedankte Pieter voor de mooie tijd. “Van jou heb ik geleerd dat provinciale politiek niet vanzelfsprekend is en dat de provincie een belangrijke rol vervult in het bestuur in Nederland”.

 

Uiteraard Pieter ook zelf aan het woord: “Vrijheid is goed om te herdenken. Vrijheid is nooit af, staat tegenwoordig onder druk, en daar moeten we dus blijvend aan werken. Het is dus nooit voltooid verleden. Daar heb ik vaak over gesproken en gaat me nauw aan het hart”.

 

Het grote aantal gasten, de boeiende sprekers, de mooie muziek en de toepasselijke locatie maakten het tot een onvergetelijke middag, aldus Pieter. “Ik heb aan de ene kant uitgekeken naar deze middag, maar aan de andere kant ook niet, het is ook een afscheid van mensen waarmee je jaren hebt opgetrokken. Ik heb me met hart en ziel in gezet voor de ChristenUnie, en daarin heb ik Christus willen dienen.”

 

 

 

« Terug