Blog

 1. Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 11 april 2018

  Consumens

  Er zijn van die woorden die je kriebels geven. Neem nou het woord ‘de burger’. Als statenlid kom ik uitgebreide analyses tegen over de afstand tussen de overheid en de burger. Hoezo dé burger, denk ik dan

  Lees verder
 2. Dick
  Door Dick Ebbers op 21 maart 2018

  Verkiezingstijd

  De verkiezingscampagne is weer in volle hevigheid losgebarsten! Politici verdringen zich voor de microfoons om overal iets van “te vinden”. Landelijke politieke kopstukken weten zich ineens wél onder de Haagse kaasstolp uit te wurmen en helpen ijverig mee om overal ook iets van “te vinden”. 

  Er worden beloften gedaan, ook al weet men dat die nooit nagekomen kunnen worden.
  En maar blijven herhalen dat ze ergens voor gevóchten hebben. Ze vergeten dat in een democratie er altijd een meerderheid moet zijn die ergens mee instemt.

  In al deze hectiek probeer ik, als lijsttrekker van de ChristenUnie – SGP in Bronckhorst, mijn eigen stijl niet los te laten. 

  Lees verder
 3. P1130042 (1)
  Door Janneke Slingerland op 7 maart 2018

  #Klimaatjijmee

  Weblog

  Wat doe je zelf? Dat vraagt de nieuwe hashtag #Klimaatjijmee vandaag in de Provinciale Staten aan de mensen in Gelderland. Onze provincie wil meedoen om de klimaatuitdagingen te halen. De overheid moet zich aanpassen, en dat moeten we allemaal. Zuinig zijn met klimaat vraagt actie van iedereen.

  Lees verder
 4. Gijs
  Door Gijs van den Brink op 12 februari 2018

  Gaan voor goud

  Weblog

  De Olympische Spelen zijn begonnen. De sporters hebben volgens een bepaald programma zich voorbereid. Ieder heeft daarbij de eigen route gekozen. En straks zal blijken wie de winnaars en verliezers zullen zijn.

  Lees verder
 5. P1130042 (1)
  Door Janneke Slingerland op 29 januari 2018

  Denkkracht voor hoogvliegers

  ‘Wat fijn dat jullie Kamerlid dat heeft gezegd!’ Dat zinnetje heb ik de afgelopen weken meerdere keren gehoord. Dat gaat over Lelystad en de laagvliegroutes over Gelderland:

  Lees verder
 6. Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 15 januari 2018

  Onderheid met overdanen?

  Het was een bezinningsmiddag van de Provinciale Staten. Hoe moet de overheid opereren in de samenleving anno 2018? Compleet met een soort ganzenbordspel waarin je met een gelegenheidscoalitiepartner fiches kon verdienen met een nieuwe bestuursstijl.

  Lees verder

  Labels:

 7. P1130042 (1)
  Door Janneke Slingerland op 13 december 2017

  Puzzelen voor familiebedrijven

  Op tafel passen de puzzelstukken mooi aan elkaar: het stuk van de provincie Gelderland ligt naast dat van MKB Nederland, de hogescholen HAN en Windesheim, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, OostNL. En allemaal rondom het Netwerk van Gelderse Familiebedrijven.

  Lees verder
 8. 171125 drukte bij congres
  Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 27 november 2017

  Partijcongres

  De meeste zaterdagen staat mijn wekker uit. Deze zaterdag staat de wekker aan. Partijcongres.

  Een slaperige wandeling en treinrit eindigt bij de pendelbus naar de congreslocatie. Ontmoeting met medependelaars werkt beter dan koffie: hé, wat leuk, oude bekenden én nieuwe, onbekende partijgenoten. Vanuit allerlei hoeken van het land, van Zeeland tot Groningen. Wat zit er toch leven in de partij!

  Lees verder

  Labels: , ,

 9. Dick
  Door Dick Ebbers op 16 november 2017

  VP

  Deze afkorting houdt mij de laatste tijd nogal bezig. VP staat voor VerkiezingsProgramma. Het gaat om een boekwerkje dat alle politieke partijen maken voor de verkiezingen. Je beschrijft hierin hoe je over bepaalde dingen denkt, welke idealen je hebt en welke plannen om deze idealen werkelijkheid te laten worden, mits je als partij bij de verkiezingen genoeg stemmen krijgt.

  Lees verder
 10. Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 24 oktober 2017

  Politieke logica

  Het gebeurde tijdens een mannenweekend. Met een kleine 100 mannen uit de kerk waren we op kamp. “Een mooie gelegenheid om eens toe te komen aan mannenpraat”, zo hadden de organisatoren ons lekker gemaakt. Zonder erbij te zeggen wat dat eigenlijk is, overigens.

  We zaten aan tafels met een man of tien. Drukke gesprekken, in zo’n sfeer van ‘laat me je nu eens vragen wat ik eigenlijk altijd al had willen weten’. Intussen kwam de lunch. Boterhammen: bruin en wit. Beleg: kaas, ham, jam, hagelslag.

  En toen kwam het.

  Lees verder