Blog

 1. Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 15 januari 2018

  Onderheid met overdanen?

  Het was een bezinningsmiddag van de Provinciale Staten. Hoe moet de overheid opereren in de samenleving anno 2018? Compleet met een soort ganzenbordspel waarin je met een gelegenheidscoalitiepartner fiches kon verdienen met een nieuwe bestuursstijl.

  Lees verder

  Labels:

 2. P1130042 (1)
  Door Janneke Slingerland op 13 december 2017

  Puzzelen voor familiebedrijven

  Op tafel passen de puzzelstukken mooi aan elkaar: het stuk van de provincie Gelderland ligt naast dat van MKB Nederland, de hogescholen HAN en Windesheim, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, OostNL. En allemaal rondom het Netwerk van Gelderse Familiebedrijven.

  Lees verder
 3. 171125 drukte bij congres
  Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 27 november 2017

  Partijcongres

  De meeste zaterdagen staat mijn wekker uit. Deze zaterdag staat de wekker aan. Partijcongres.

  Een slaperige wandeling en treinrit eindigt bij de pendelbus naar de congreslocatie. Ontmoeting met medependelaars werkt beter dan koffie: hé, wat leuk, oude bekenden én nieuwe, onbekende partijgenoten. Vanuit allerlei hoeken van het land, van Zeeland tot Groningen. Wat zit er toch leven in de partij!

  Lees verder

  Labels: , ,

 4. Dick
  Door Dick Ebbers op 16 november 2017

  VP

  Deze afkorting houdt mij de laatste tijd nogal bezig. VP staat voor VerkiezingsProgramma. Het gaat om een boekwerkje dat alle politieke partijen maken voor de verkiezingen. Je beschrijft hierin hoe je over bepaalde dingen denkt, welke idealen je hebt en welke plannen om deze idealen werkelijkheid te laten worden, mits je als partij bij de verkiezingen genoeg stemmen krijgt.

  Lees verder
 5. Peter juni 2017
  Door Peter van 't Hoog op 24 oktober 2017

  Politieke logica

  Het gebeurde tijdens een mannenweekend. Met een kleine 100 mannen uit de kerk waren we op kamp. “Een mooie gelegenheid om eens toe te komen aan mannenpraat”, zo hadden de organisatoren ons lekker gemaakt. Zonder erbij te zeggen wat dat eigenlijk is, overigens.

  We zaten aan tafels met een man of tien. Drukke gesprekken, in zo’n sfeer van ‘laat me je nu eens vragen wat ik eigenlijk altijd al had willen weten’. Intussen kwam de lunch. Boterhammen: bruin en wit. Beleg: kaas, ham, jam, hagelslag.

  En toen kwam het.

  Lees verder
 6. Gijs
  Door Gijs van den Brink op 3 oktober 2017

  Biën IJssel!

  In het voorjaar heeft de provincie besloten een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de IJsselbiënnale. Veel Nederlanders en buitenlandse vakantiegasten hebben in het afgelopen half jaar kunnen genieten langs de IJssel.

  Lees verder