We wensen u een goede jaarwisseling toe en een gezegend 2022!

De laatste nieuwsbrief van 2022

Gelderland
Nieuwsbrief december

Fijne feestdagen!

##mailingaanhefachternaam##,

Namens de fractie en het bestuur wensen wij u gezegende kerstdagen, jaarwisseling en 2023 toe. We zijn God dankbaar voor alle positieve dingen die we het afgelopen jaar op politiek en bestuurlijk vlak hebben kunnen doen. Ook voor de inzet van allen binnen de waterschappen en de lokale afdelingen. Vanuit de ons in Christus bewezen liefde en genade, hebben wij ons verbindend mogen inzetten. We hopen en bidden dat we zo in 2023 onze weg mogen vervolgen en dat de kiezers dit ook weten te waarderen door op 15 maart op onze kandidaten te stemmen.

Politiek bedrijven we in een wereld, waarin de verschrikkingen van bruut geweld en ander onrecht dichterbij zijn dan ooit. Juist dan is het Kerstevangelie actueel. Jezus is Immanuel: God met ons! Midden in deze wereld komt Hij om te redden en vrede te brengen. In die hoop bidden wij om Gods sjaloom – overal waar die nog niet aanwezig is.

 

De vraag voor 1 miljoen euro!

Voor welk doel heeft de Rijksoverheid sinds 2019 de meeste stikstofruimte gekocht? 
Weet jij het antwoord op de vraag? Lees meer op onze website!

 

Opkoop Veluwse boerderijen verbreding A27

Zonder overleg boerderijen opkopen op de Veluwe om de A27 in Utrecht te verbreden. Dat vinden wij niet uit te leggen. Daarom zette Dirk Vreugdenhil een spoeddebat op de agenda van de Provinciale Statenvergadering van 16 november. Onze motie werd met ruime meerderheid aangenomen, waardoor de uitgekochte boeren de vergunningen voorlopig behouden en de stikstofruimte dus niet voor de A27 kan worden gebruikt. Zie ook het item van de NOS en van EenVandaag.

Regeling agrarisch natuurbeheer zekergesteld

Goed nieuws voor Gelderse boeren die zich inzetten voor natuurbeheer en het versterken van de biodiversiteit. Onze motie die pleit voor een regeling die het agrarisch natuurbeheer ook voor 2023 en volgende jaren zeker moet stellen is met ruime meerderheid aangenomen.
Lees meer

Waarom indexeren zo belangrijk is

Elk jaar wordt er door de provincie een begroting opgesteld. Vanuit de begroting wordt geld verdeeld om verschillende taken uit te voeren. Hiervoor wordt een planning opgesteld, waarin ook een schatting van de kosten worden gemaakt. Als een project uitgesteld wordt of een lange voorbereidingstijd nodig heeft, kan het zijn dat de kosten hoger uitvallen dan in de eerste instantie werd gedacht. Daarom zijn we blij dat onze motie voor het indexeren van projecten en taken is aangenomen. 
Lees meer

ALV 19 januari 2023

Verkiezingsprogramma’s en Campagne | start 18.00 uur!

Op 19 januari 2023 a.s. staat een Algemene Ledenvergadering (ALV) gepland. We beginnen om 18.00 uur met een informeel gedeelte: elkaar ontmoeten onder het genot van een buffet/maaltijd. Vervolgens worden tijdens het formele gedeelte de verkiezingsprogramma’s voor de Provinciale Staten en de Waterschappen besproken en door de leden vastgesteld. Ook kunt u zich dan uitspreken over de begroting en het jaarplan 2023, deze krijgt u binnenkort via de mail. Het derde deel van deze ALV bestaat uit een interactief programma, waarin campagneleider Veerle Boersma met ons de aftrap van de verkiezingscampagne verzorgt.

De locatie staat op dit moment nog niet vast, maar zodra die bekend is, krijgt u bericht.

Werkbezoeken

Heelsumse beek
Judith Westerink en Janneke Slingerland van de Gelderse ChristenUniefractie bezochten de Heelsumse beek. Ze voerden met leden van de Werkgroep Stromende beken een peilbuismeting uit, naar de actuele waterstand – zoals de werkgroep maandelijks doet op tientallen peilpunten. Wat blijkt: gemiddeld daalt het peil, en de grondwaterstand is sinds de jaren ’60 met een meter gedaald.
Lees meer

Ontmoeting stichting De Vier Merken
Stichting De Vier Merken bestaat uit boeren die zich verenigd hebben en samen een gebiedsplan hebben opgesteld waarbij een voorstel is gedaan om te boeren in evenwicht met de natuur. Samen met de fracties van de lokale ChristenUnie uit Oldebroek, Elburg en Nunspeet, de Provinciale Statenfractie, stichting De Vier Merken en verschillende lokale boeren kwamen we bijeen om te praten over de plannen van de stichting, stikstof, PAS-melders en het toekomstperspectief voor boeren.
Lees meer

 

Verkiezingsprogramma

Op dit moment wordt de laatste hand aan het verkiezingsprogramma gelegd.

We mailen u zodra deze klaar is. Wij rekenen erop dit voor 1 januari 2023 a.s. te kunnen doen. Dan krijgt u ook de uitgewerkte agenda en stukken voor de ALV.

Mensen voor kascontrolecommissie gezocht

Tijdens de volgende ALV hopen we de jaarrekening 2023 ook te bespreken. Voor de controle daarvan wordt een kascontrolecommissie ingesteld. Het bestuur zoekt twee leden die hierin zitting willen nemen. U kunt zich melden bij onze secretaris Marcel Zijlstra: secretaris@gelderland.christenunie.nl

In 2023 bij u?

We komen graag bij u langs op werkbezoek! Heeft u nog een mooi verhaal of een boeiende plek, laat het ons weten via christenunie@psgelderland.nl!