Statenperiode 2011-2015 afgesloten

afscheid DickEbbers24-03-2015 21:30 24-03-2015 21:30

Vandaag nam Provinciale Staten afscheid van Christenunie statenlid Dick Ebbers. Tijdens de uitslag van de verkiezingen van 18 maart bleek Janneke Slingerland met voorkeur stemmen gekozen te zijn waardoor Dick Ebbers opschoof naar de 5e plek op de ChristenUnie lijst en dus vandaag formeel afscheid nam. 

Sinds 1 juli 2009 was Dick Statenlid voor de ChristenUnie. Een markante persoonlijkheid, met hart voor Christelijk sociale politiek. Een betrokken fractielid met een groot gevoel voor collegialiteit. De Gelderse ChristenUnie fractie is dankbaar voor de mooie jaren dat we met hem gezamenlijk mochten optrekken en het politieke geluid van de ChristenUnie vorm en inhoud mochten geven in Gelderland. Het is fijn dat Dick ook in de komende nieuwe statenperiode met de fractie mee gaat draaien in het commissie werk.

De in Zelhem woonachtige Dick Ebbers heeft al een lange politieke staat van dienst. Voor zijn lidmaatschap van Provinciale Staten was voor de gemeentelijke herindeling van de gemeente Bronckhorst 4 jaar lid van de Zelhemse Gemeenteraad en fractievoorzitter namens de ChristenUnie. In de Statenperiode 2011-2015 was Ebbers woordvoerder in de commissie Landelijk Gebied, Cultuur en Jeugdzorg en de commisise Mobiliteit, Innovatie en Economie. Tevens was Ebbers lid van de tijdelijke commissie Transitie jeugdzorg.

Dick Ebbers heeft zich er altijd sterk voor gemaakt om binnen het Klimaatbeleid de nadruk te blijven leggen op het creëren van draagvlak. We moeten als provincie meer uitleggen waarom wij iets doen of waarom we plannen willen stimuleren. Dat vraagt onze maximale inspanning aldus Ebbers. ‘Het gaat tenslotte om de leefomgeving van onze kinderen en de generatie na ons.

« Terug

Reacties op 'Statenperiode 2011-2015 afgesloten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart