ChristenUnie in Gelderland naar vier zetels

bedank-topbanner20-03-2015 11:03 20-03-2015 11:03

Na een lange verkiezingsnacht zijn de uitslagen in beeld en blijkt de ChristenUnie van drie naar vier zetels te zijn gegaan in de Gelderse Provinciale Staten. Een resultaat waar we heel dankbaar en blij mee zijn.

Fractievoorzitter en lijstrekker Pieter Plug: ‘het is een uitslag waar we op hoopten, maar waar je altijd moet afwachten of het lukt. Nu moeten we aan de slag om ons geloof een stem te blijven geven in Gelderland, waar ieder meetelt en naar elkaar omziet. Waar we zuinig omgaan met de ruimte en waar we gaan voor leefbare steden en een vitaal platteland. Ik heb er zin in om met de fractie hier handen en voeten aan te geven. Hartelijk dank aan de kiezers voor het gegeven vertrouwen in ons’.

Ook in de rest van Nederland kreeg de ChristenUnie er zetels bij en is de partij in Noord-Brabant terug in de Staten. Partijleider Arie Slob: 'Ik ben ontzettend dankbaar. We hebben campagne gevoerd voor de idealen van de ChristenUnie. Voor een sterk gezin, voor krachtige regio's. En het ziet er naar uit dat we in de meeste provincies winst hebben geboekt. We zijn al onze kiezers daarvoor zeer dankbaar. Mooi om te zien dat in zoveel provincies mensen vanuit hun geloof een keuze hebben gemaakt. Nu is het tijd om aan de slag te gaan!'

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in Gelderland naar vier zetels'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart