ChristenUnie: maakindustrie naast recreatie en toerisme drager economie Noord Veluwe

2015 03 13 bezoek Nunspeetzaterdag 14 maart 2015 09:36

ChristenUnie op werkbezoek in Nunspeet

Vele tientallen elektrische fietsen vinden dagelijks vanuit Stella hun weg door heel Nederland. Ruim honderd werknemers, meest uit Nunspeet en directe omgeving, ontwerpen, verkopen en leveren de fietsen vanuit het net opgeleverde pand op het bedrijventerrein aan de rand van het dorp. Leden van de Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie zijn bij hun werkbezoek aan Stella onder de indruk van het bedrijf dat drie jonge, lokale ondernemers nog maar een paar jaar geleden hebben opgezet.
“Snel de rondweg aanleggen,” dat is de belangrijkste wens die Jan van Staveren voorlegt aan de ChristenUnieleden van Provinciale Staten. Van Staveren is financiële man bij Stella, en de rondweg moet ervoor zorgen dat de dertig bedrijfswagens niet langer dwars door woonwijken hoeven rijden. Meubelbedrijf Prominent, slachterij GPS, technisch bedrijf Hellebrekers en Shimano zijn andere grote werkgevers uit Nunspeet.

Pieter Plug, lijsttrekker van de provinciale fractie, adviseert de lokale ChristenUnie-raadsleden om als gemeente Nunspeet deze maakindustrie goed onder de aandacht van de provincie te brengen, naast de bekende sectoren natuur en toerisme. “De ChristenUnie pleit ervoor om de Stads- en Regiocontracten die de provincie de laatste jaren heeft gesloten met gemeenten, uit te breiden tot contracten voor Stad, Regio en Platteland. Plannen met veel potentie voor de economie van de Noord Veluwe maken via deze contracten goede kans om gerealiseerd te worden.”

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden