ChristenUnie wil komende periode realisatie rondweg Opheusden

ABC Plan te Opheusdenvrijdag 13 maart 2015 13:25

ChristenUnie op werkbezoek in de gemeente Neder-Betuwe

Tijdens het bezoek aan de gemeente Neder-Betuwe zag lijsttrekker Pieter Plug en de andere kandidaat-Statenleden hoeveel verkeer dwars door Opheusden gaat. Niet alleen veel personenauto’s, maar

ChristenUnie op werkbezoek in de gemeente Neder-Betuwe

Tijdens het bezoek aan de gemeente Neder-Betuwe zag lijsttrekker Pieter Plug en de andere kandidaat-Statenleden hoeveel verkeer dwars door Opheusden gaat. Niet alleen veel personenauto’s, maar ook zwaar vrachtverkeer en landbouwvoertuigen. Dit tast de veiligheid en leefbaarheid in het dorp erg aan, het wordt tijd dat de rondweg Opheusden realiteit wordt, aldus Pieter Plug, lijsttrekker voor de ChristenUnie Gelderland.

Nederbetuwe
Lijsttrekker Pieter Plug en de andere provinciale ChristenUnie politici waren op uitnodiging van de plaatselijke fractie en bestuur naar Neder-Betuwe gekomen. Een tocht door het dorp Opheusden liet zien hoe het dorp onder het vele verkeer lijdt, reden om in de komende Statenperiode een rondweg te realiseren.
Ook werd er tijdens een gesprek in het gemeentehuis uitgebreid ingegaan op de plannen voor een Agro Business Centre, het ABC genoemd. Ambitieuze plannen, maar wel goed om de laanboomteelt te bevorderen en te ondersteunen. ‘De laanboomteelt is van grote betekenis voor Neder-Betuwe, is niet alleen gericht op Nederland, maar ook tot ver in het buitenland. Een bedrijfstak waar we zuinig op moeten zijn’, aldus Pieter Plug. ‘Innovatie kan door de samenwerking in het ABC veel meer kansen krijgen, hetgeen goed is voor de teelt zelf en ook voor de Regio’.

Rijnbrug Rhenen
Eerder die morgen waren de provinciale ChristenUnie politici op bezoek in Rhenen, om over de Rijnbrug te spreken. De wisselstrook werd uitgebreid besproken en ook de plannen voor de lange termijn en de gevolgen voor de omgeving aan weerszijden van de brug. Goed om als provincie Gelderland met Utrecht nauw samen te werken in het oplossen van de verkeersproblematiek rondom de brug. Aan weerszijden er is grote overlast en verkeerdrukte, redenen genoeg om ook een goede oplossing te vinden voor de lange termijn. De wisselstrook is een goed begin, maar dit is nog niet genoeg. ‘Beide provincies , maar ook de betrokken gemeentes en Regio’s als de Food Valley en Rivierenland moeten nauw samenwerken om tot een definitieve oplossing te komen’, aldus Pieter Plug, lijsttrekker en fractievoorzitter van de Gelderse ChristenUnie.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden