ChristenUnie: “Aanpak Coehoorn Centraal model voor coöperatiesamenleving”

Coehoorn_project60013-03-2015 12:05 13-03-2015 12:05

ChristenUnie op werkbezoek in Arnhem
Boerenkool en prei, schoolkinderen en toevallige passanten: ze vinden allemaal een plek in het Coehoornpark. De grond waar ooit de Kleine Eusebiuskerk heeft gestaan, is omgevormd tot het groene hart van het Coehoornkwartier. Peter Groot, een van de initiatiefnemers van Coehoorn Centraal, leidt de fractieleden van de ChristenUnie in Provinciale Staten rond tijdens een werkbezoek.

“Coehoorn ligt midden tussen allerlei culturele locatie, maar had zelf geen eigen gezicht. De gemeente geeft ons de ruimte om in deze wijk meer zichtbaarheid te geven aan de culturele sector,” ligt Groot toe. De wijk, die vlak achter het pas vernieuwde station ligt, bevatte een flink aantal langdurig leegstaande gebouwen. In een zevental van deze panden vinden via Coehoorn Centraal intussen onder meer een theatermaker, een vormgever, een bouwkundig adviseur een restaurant onderdak. Ook is er een ruimte waar iedereen voor een euro per uur over een werkplek kan beschikken.
“Mooi om te zien hoe burgers hier verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leefomgeving,” vat lijsttrekker Pieter Plug het bezoek samen. “De aanpak van Coehoorn Centraal staat model voor de coöperatiesamenleving.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: “Aanpak Coehoorn Centraal model voor coöperatiesamenleving”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart