ChristenUnie onder indruk van vrijwilligerswerk Sjoel Elburg

20150311 Bezoek ChristenUnie Gelderland aan Elburg (4 van 11)12-03-2015 08:13 12-03-2015 08:13

ChristenUnie op werkbezoek in Elburg.

Tijdens het bezoek aan Elburg bracht ChristenUnie lijsttrekker Pieter Plug samen met de andere ChristenUnie politici een bezoek aan de Sjoel in Elburg. Het gezelschap van raadsleden en provinciale ChristenUnie kandidaten kreeg uitgebreide informatie over het ontstaan en de plannen van de Stichting Sjoel Elburg.

Sjoel

Lijsttrekker Pieter Plug was onder de indruk van het werk van de vele vrijwilligers bij de Sjoel in Elburg. Het herdenkingsmuseum over het Joodse leven in Elburg is van groot belang, niet alleen voor Elburg, maar voor de hele provincie. Dat zoveel vrijwilligers erbij betrokken zijn en veel meer bezoekers trekt dan eerst gedacht, geeft aan hoe het museum leeft. Het verhaal van de Joodse gemeenschap in Elburg dat in de Tweede Wereldoorlog verdween, mag niet verloren gaan. Reden voor Pieter Plug om aan de directeur van de Stichting Sjoel Elburg een kleine attentie te overhandigen als dank voor het vele werk.

’t Harde
Ook gingen de provinciale ChristenUnie politici in gesprek met burgemeester en wethouders. Naast de plannen voor de haven kwam ook ’t Harde aan bod. Het centrum van het dorp wordt in fases opgeknapt en wordt de N309 gereconstrueerd om de doorstroming te bevorderen. De provinciale fractieleden en kandidaat-Statenleden keken ook ter plaatse om te zien wat er al gerealiseerd is in ’t Harde en wat er nog te gebeuren staat. Het is goed dat het centrum van ’t Harde wordt opgeknapt en de overlast van het verkeer op de rondweg wordt aangepakt. Wel is het van belang in de gaten te houden wat de behoefte aan winkels en woningen is om niet voor leegstand te bouwen, aldus Pieter Plug.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie onder indruk van vrijwilligerswerk Sjoel Elburg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart