ChristenUnie op werkbezoek in Epe- ChristenUnie wil heroverweging zwijnenraster

IMG_063410-03-2015 12:56 10-03-2015 12:56

Of het zwijnenraster om Epe moet worden aangelegd, is nog maar de vraag. Dat was de conclusie van ChristenUnie-lijsttrekker Pieter Plug. Samen met de (kandidaat-)Statenleden van de ChristenUnie voor de Provinciale Staten Gelderland bracht hij een werkbezoek aan Epe. De schade en overlast van de wilde zwijnen is fors afgenomen, zo kwam naar voren tijdens het bezoek.

Zwijnenraster
Toen een aantal jaren geleden veel schade en overlast bestond van wilde zwijnen, klopte de gemeente Epe bij de provincie aan om te helpen Epe volledig “te rasteren”. En niet tevergeefs, de provincie ging mee in die wens en zegde een financiële bijdrage toe.
Op de vraag hoe de situatie nu is, kwam naar voren dat de hinder fors is afgenomen. Reden voor de ChristenUnie-fractie om zich af te vragen of het ‘rasteren’ dan nog wel een zinvolle investering is. Pieter Plug: ‘je kunt elke euro maar één keer uitgeven; als ik zie wat er allemaal speelt, bijvoorbeeld op gebied van de zorg, dan vraag ik me af of je niet de afweging opnieuw moet maken in het licht van de gewijzigde situatie’.

Waterwinning
De kandidaat-Statenleden van de ChristenUnie bezochten ook het waterwingebied in De Dellen en lieten zich uitgebreid informeren over het infiltratieproject. Vitens wil daar water uit de Klaarbeek en de Verloren Beek terugbrengen in de bodem. Dit om de effecten van drinkwaterwinning op de grondwaterstand te compenseren. ChristenUnie-lijsttrekker Pieter Plug: ‘een mooi voorbeeld van zorgvuldig omgaan met landschap en natuur. Vanuit ons principe van rentmeesterschap spreekt dit ons erg aan.’

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie op werkbezoek in Epe- ChristenUnie wil heroverweging zwijnenraster'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart