ChristenUnie wil betere vakantieparken

20150309_17211610-03-2015 10:12 10-03-2015 10:12

ChristenUnie op werkbezoek in Harderwijk

‘Om de Veluwe de meest populaire binnenlandse vakantiebestemming te laten zijn, is een impuls nodig in de kwaliteit van de vakantieparken’. Woorden van ChristenUnie-lijsttrekker Pieter Plug aan het eind van het werkbezoek dat de kandidaten van de ChristenUnie voor de Provinciale Staten Gelderland brachten aan Harderwijk.


Vitale vakantieparken
Tijdens het werkbezoek kwam het thema ‘vitale vakantieparken’ aan de orde. Harderwijk beraadt zich, samen met de andere gemeenten op de Noord-Veluwe hoe het nu verder moet met de vakantieparken. De provincie Gelderland ondersteunt de gemeenten hierin. Duidelijk is dat de vakantieparken op dit moment niet alleen voor recreatie gebruikt worden, maar ook voor permanente bewoning van verschillende groepen. Ook is duidelijk dat de wens van ‘de toerist’ fors is verschoven en dat het aanbod van de huidige vakantieparken daar niet meer optimaal op aansluit.

Volgens ChristenUnie-lijsttrekker Pieter Plug zijn vitale vakantieparken essentieel voor het toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de regio. Hij deed de suggestie te bezien of in de komende bestuursperiode een fonds kan worden gevormd om de gewenste ontwikkelingen te ondersteunen.
Waterfront.

De kandidaat-statenleden van de ChristenUnie bezochten ook het Waterfront, één van de projecten waaraan de provincie Gelderland financieel bijdraagt. Daar kregen zij een toelichting van projectdirecteur Frank Brouwer.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil betere vakantieparken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart