ChristenUnie op werkbezoek in Culemborg

IMG_906909-03-2015 14:13 09-03-2015 14:13

Plannen erfgoed Gelderlandfabriek en ontwikkelingen stationsomgeving verdienen meer samenhang
Keramiek, interieurontwerp, ruimte voor evenementen, horeca en andere initiatieven vinden gezamenlijk een nieuwe plek in de karakteristieke Gelderlandfabriek, direct aan de spoorlijn van Culemborg. De locomotiefloods, waar ooit een locomotief was gestald om treinen te helpen hun wagons de brug over de Lek op te trekken, werd later onderdeel van meubelfabriek De Gelderland.

Projectleider Jorn Mols licht de plannen voor een nieuw leven van de inmiddels vervallen Gelderlandfabriek toe tijdens het werkbezoek van de ChristenUniefractie uit de Provinciale Staten van Gelderland: “De eigenaar, de ontwikkelaars en de gemeente hebben elkaar na een uitgebreid traject gevonden in de plannen en voorwaarden. De eerste fase van uitvoering gaat nu van start.”

Tegelijk met de ontwikkelingen bij de Gelderlandfabriek zijn aan de andere kant van het spoor plannen gemaakt voor de ontwikkeling van hoogbouw, een supermarkt, andere winkels en een stationsplein. ChristenUnie-gemeenteraadslid Gert Mostert vindt het jammer dat de samenhang tussen de plannen ontbreekt: “Er komt geen trap naar de Gelderlandfabriek, het stationsplein dat men wil aanleggen, ligt aan de verkeerde kant van het spoor en de tunnel die dit plein met de stad moet verbinden, ontbreekt.” Pieter Plug, fractieleider van de ChristenUnie in Provinciale Staten, benadrukt het belang van goede bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers. “Mobiliteit is een van de speerpunten van de ChristenUnie.”

Daarnaast vraagt hij zich af of het verstandig is om nu grote volumes vastgoed te bouwen, terwijl op veel plaatsen in de provincie kantoren leegstaan. “Maar boven alles dienen de ontwikkelingen te passen bij wat Culemborg als geheel nodig heeft. De leefbaarheid en het ondernemersklimaat in de binnenstad dienen leidend te zijn. De ontwikkelingen in de Spoorzone moeten voor Culemborg een verrijking zijn en daar zal alles op moeten worden afgestemd.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie op werkbezoek in Culemborg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart