ChristenUnie wil snelle realisatie Maaswaalweg

Maaswaalweg 109-03-2015 13:53 09-03-2015 13:53

De ChristenUnie fractie in Provinciale Staten van Gelderland wil dat de Maaswaalweg nu snel wordt gerealiseerd. Zowel provinciaal als plaatselijk hebben beide ChristenUnie fracties zich altijd sterk gemaakt voor het doortrekken van de Maas-Waalweg. Nu de financiering rond is moeten we er ook voor zorgen dat de realisatie met voortvarendheid wordt opgepakt, aldus de provinciale fractievoorzitter Pieter Plug die tevens de lijsttrekker van de ChristenUnie is bij de komende verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart a.s.

De ChristenUnie is dan ook enthousiast over de melding dat de doortrekking van de Maaswaalweg definitief door kan gaan, mede dankzij financiële steun van de provincie. Dit laat meteen het belang zien om zowel op lokaal als provinciaal niveau met elkaar visie te vormen op de infrastructuur.

Het werkbezoek van de ChristenUnie Provinciale Statenfractie aan de ChristenUnie Zaltbommel stond afgelopen vrijdag in het teken van het versterken van een goede infrastructuur. De doortrekking van de Maaswaalweg voorkomt veel overbelasting van verkeer op de dijken en met name in de dorpen Delwijnen en Well. Het planologisch werk is nu begonnen. De ChristenUnie zal het proces nauwlettend volgen en toezien op de snelheid. Ook hebben we met elkaar gesproken over de file problematiek die er speelt op de A2 bij de A15 en de afslag bij Zaltbommel. Het is immers van groot belang om de files zoveel mogelijk te voorkomen, ook gezien de belangen van het bedrijfsterrein en de economie.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil snelle realisatie Maaswaalweg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart