Pure Energie start voorinschrijving obligaties Windpark Maanderbroek

Foto overhandiging -206-03-2015 15:34 06-03-2015 15:34

Ede profiteert van windenergie: Inwoners en bedrijven uit Ede kunnen met de aankoop van obligaties financieel profiteren van de twee windmolens van Raedthuys Pure Energie, die de komende maanden gebouwd gaan worden. De voorinschrijving is vanmiddag, op de bouwlocatie langs de A30, officieel van start gegaan. Pieter Plug, lijsttrekker en fractievoorzitter van de ChristenUnie Gelderland, is de eerste Edenaar die zich ter plekke heeft ingeschreven voor een obligatie.

Inwoners en bedrijven uit de gemeente Ede hebben voorrang bij inschrijving en ontvangen een extra hoge rentevergoeding van 4,5% per jaar (i.p.v. 3,5%). Obligatiehouders die ook de groene stroom van Pure Energie afnemen ontvangen bovendien 0,5% extra rente. “We willen zo de omgeving van het windpark betrekken bij het project. We vinden het belangrijk dat zij ook financieel kunnen meeprofiteren van windenergie”, vertelt Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij Raedthuys Pure Energie.

"We moeten echt stappen zetten in de transitie naar duurzame energie. Daarbij moeten we omwonenden laten participeren in windplannen, ons inziens neemt dit ook weerstand weg”, aldus lijsttrekker Pieter Plug. De ChristenUnie is een voorvechter in het verduurzamen van Gelderland.

Uitgifte obligaties
In totaal zijn 1.000 obligaties van € 500,- per stuk beschikbaar met een looptijd van 5 jaar. De officiële inschrijving gaat in april van start, na publicatie van het informatiememorandum. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag voorinschrijven via de website. Dit houdt in dat zij direct worden geïnformeerd zodra het informatiememorandum beschikbaar is. Overigens kan iedereen profiteren van de energie die vanaf juni met de windturbines wordt opgewekt door deze af te nemen van Pure Energie, het groenste energiebedrijf van Nederland. Meer informatie over de windobligaties is te vinden op www.pure-energie.nl/obligatie.

Al sinds 1997 betrekt Raedthuys particulieren en bedrijven bij haar duurzame energieprojecten door ze zelf te laten investeren en profiteren. Vele duizenden maakten daar al gebruik van.

De eerste obligatie wordt, volgens Raedthuys gebruik, geschonken aan een nader te bepalen goed doel in de regio Ede en zal tijdens de feestelijke opening van het windpark worden uitgereikt.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden