Negen vragen aan Ilonka Donker

Ilonka Donker - vierkant05-03-2015 21:19 05-03-2015 21:19

Ilonka Donker is onze Harderwijkse kandidaat voor de ChristenUnie in Gelderland. We stelden haar negen vragen om er achter te komen hoe en waarom.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Ilonka Donker-Jak, getrouwd en 3 kinderen in de leeftijd van 20, 19 en 17 jaar. In het dagelijks leven ben ik teamleider op het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet. Kortom dagelijks veel optrekken met jonge mensen! Echt geweldig!

2. Sinds wanneer en waarom ben je politiek actief?

5 jaar geleden ben ik politiek actief geworden in de gemeenteraad van Harderwijk voor de ChristenUnie Harderwijk-Hierden. Naast het gegeven dat ik echt ‘weg’ ben van mijn stad Harderwijk, vind ik ook dat je als christen een plaats moet innemen op ‘sleutelposities’. Meepraten dus! Laten zien dat politiek, voor zover het van jou afhangt, integer gevoerd kan worden! Proberen om ook hier het verschil te maken.

3. Waarom ben je kandidaat voor de Provinciale statenverkiezingen?

De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan, ik sta nu op plaats no. 18. Graag wil ik mij inzetten voor: goed openbaar vervoer, authenticiteit van het winkelaanbod i.p.v. overal hetzelfde winkelaanbod.

Zeker ben ik ook enthousiast voor het ondersteunen en faciliteren van initiatieven van bewoners- of bedrijfscollectieven voor het decentraal opwekken van energie.

De ChristenUnie kiest voor stimulering van recreatie en toerisme. Het is een belangrijke bedrijfstak, ook voor Harderwijk.

ChristenUnie Gelderland stimuleert ondersteuning van gemeentelijke initiatieven om in het kader van de leefbaarheid een bibliotheekvoorziening in dorpen  etc. bereikbaar te houden. Goed nieuws voor Harderwijk.! Ik zie graag dat ook hier de bibliotheek bereikbaar blijft!

4. De ChristenUnie is best een kleine partij, dan heb je toch nauwelijks invloed?

De ChristenUnie is in Harderwijk een grote partij, in de Provinciale Staten nu nog wat klein. Ik zie ons hier als een ‘ Gideonsbende’; misschien klein, maar wel zeer daadkrachtig en betrokken. Daardoor kan de Christen Unie een goede invloed hebben in de provincie!

5. Wat wil je (in de provincie) voor elkaar krijgen?

Voor het winkelen en de stad/dorp beleving in Harderwijk-Hierden en  andere belangrijke steden en dorpen in Gelderland, zou ik graag willen dat dit over de provinciale grenzen gaat. Zoals je het hebt over gezellig even gaan shoppen in Amsterdam, zo moet men het ook gaan hebben over winkelen in sfeervolle Gelderse dorpen en steden.

Wij als ChristenUnie willen de binding van inwoners van Gelderland met onze eigen unieke plaatsen te vergroten.

6. Waar krijg je de rillingen van?

Ik krijg echt de rillingen van onrecht en oneerlijkheid.

En ik krijg positieve rillingen van mensen die ergens voor gaan, die iets hebben bereikt. Vriendschappen door dik en dun. Onbaatzuchtige mensen die hulp bieden.

7. Wat wil je betekenen voor je woonplaats?

Ik wil echt een goede volksvertegenwoordiger zijn, gaan voor de stad met mijn hart en verstand waarbij mijn geloof zeker mijn leidraad is.

8. Waar ben je te vinden als je niet werkt en niet voor de politiek actief bent?

Dan ben ik op de hei in Ermelo te vinden met loopgroep 2000. 5 km. Is mijn max :) maar ik vind het heerlijk om even te hardlopen…

Ook mag ik graag met mijn gezin en vrienden een terrasje pakken en vind ik het leuk om af en toe een film, theater of museum te bezoeken.

9. Wat is je levensmotto? Of wat inspireert jou?

Mijn levensmotto is te handelen naar wat staat in de Bijbel in Micha 6 vers 8:

"Er is jou, mens, gezegd wat goed is,
je weet wat de HEER van je wil:
niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God."

Wat mij ontzettend inspireert zijn Bijbelse waarheden toepassen op hedendaagse uitdagingen.

 

 

« Terug

Reacties op 'Negen vragen aan Ilonka Donker'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart