ChristenUnie bezoekt “Het Passion” in Achterhoek

DSC_876705-03-2015 12:24 05-03-2015 12:24

De Gelderse ChristenUnie fractie wil dat maatschappelijke (zorg) instellingen op eenzelfde wijze als woningcorporaties betrokken worden bij onroerend goed en duurzaamheidsvraagstukken. Uit verschillende werkbezoeken tijdens de afgelopen dagen merk ik dat zorginstellingen met dezelfde vraagstukken zitten als woningcorporaties, maar niet de mogelijkheid hebben bij de provincie aan te kloppen om hen te helpen in het faciliteren, aldus lijsttrekker Pieter Plug. Wat mij betreft moet daar verandering in komen.

Maatschappelijke instellingen
Maandag bezochten de ChristenUnie kandidaten in het kader van de Gelderland Tour “Time-outvoorziening Het Passion” gelegen in het landschap van de Achterhoek. Omgeven door weilanden en geboomte ademt het een sfeer van reflectie en aandacht. Omringd door vrijwilligers vinden de dak- en thuislozen enkele of soms meerdere weken tijd om nieuwe energie en/of zinvolle vervolgstappen te overwegen.
Dergelijke instellingen worstelen veelal met dezelfde huisvestingsvraagstukken zoals isolatie maatregelen en verduurzaming van de huisvesting.

De ChristenUnie is van mening dat dergelijke instellingen op eenzelfde wijze aansluiting moeten kunnen vinden bij de provincie als particulieren en woningcorporaties. Op die wijze kunnen de exploitatiekosten worden verlaagd, kan een bijdrage worden geleverd aan verduurzaming van huisvesting. Daardoor kan er meer geld in de zorg gestoken worden.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie:
Fractievoorzitter en lijsttrekker Pieter Plug, tel 06-38054294

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezoekt “Het Passion” in Achterhoek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2015 > maart