ChristenUnie Gelderland vraagt aandacht voor de waarde van afval

Hergebruik afk ARN05-03-2015 12:09 05-03-2015 12:09

Er zijn grote stappen gemaakt in het opnieuw gebruiken van afval. Tot die conclusie kwamen kandidaat-Statenleden van de Gelderse ChristenUnie. De politici bezochten de ARN, de afvalenergiecentrale in Weurt. Tegelijk is er nog veel te doen op weg naar een maatschappij zonder afval.

Energie uit afval
De ARN b.v. verwerkt het afval uit een groot deel van Gelderland. Tijdens het bezoek kregen de kandidaat-Statenleden een uitgebreide toelichting en een rondleiding. Het verwerken van het afval gebeurt op een milieuvriendelijke en efficiënte manier. Met het verbranden van restafval en het vergisten/composteren van groente-, fruit en tuinafval wordt regionaal zeer duurzame energie opgewekt in de vorm van elektriciteit, warmte en gas. 'Onze afvalverwerkingsinstallatie is de energiecentrale van nu en de toekomst' aldus directeur Gerard van Gorkum.

Geld verdienen
De groep kandidaat-Statenleden van de Gelderse ChristenUnie die de ARN bezocht, was duidelijk onder de indruk. ‘We moeten naar een maatschappij waar geen afval meer is, maar alles tot grondstof is geworden’, vat lijsttrekker Pieter Plug samen. ‘Energieverspilling terugdringen is de beste manier om duurzaamheid te bevorderen. Dat geldt voor huishoudens én bedrijven. Het bezoek aan de ARN heeft ons laten zien dat daar ook nog eens geld mee kan worden verdiend'.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden