Week 40 Pieter Plug

P1000063maandag 11 oktober 2010 14:31

Achter ons ligt zowel vanuit mijn werksituatie als vanuit politiek gezien een zeer gevarieerde week. Na de gebruikelijke opstart op maandagmorgen reis ik in de loop van de middag naar de Hogeschool van Utrecht voor de vijfde bijeenkomst Inkoop & aanbesteden. Een serie van veertien opfriscursussen over inkopen en aanbestedingen waarin alle facetten stapsgewijs aan de orde komen. Een aanrader voor een ieder die beroepsmatig te maken heeft met deze materie. Veel medecursisten komen vanuit overheidsinstellingen zoals o.a. gemeente en waterschappen. De komende weken staan in het teken van (Europese) aanbestedingen met diverse gastdocenten uit het veld. Handig ook voor de kennis in de provinciale politiek waarin we ook regelmatig worden geconfronteerd met Europese aanbestedingen.
Omdat de bijeenkomst van vanavond iets eerder is afgelopen besluit ik om maar even een kopje koffie te gaan drinken bij mijn broer en schoonzus in Maartensdijk. Ik ervaar het als zeer bijzonder dat we als broers en zusters uit een zeer groot gezin ondanks onze persoonlijke verschillen toch ook zo goed met elkaar overweg kunnen en ook onverwachts bezoek bij elkaar zo gewaardeerd wordt. En reden om God voor te danken.

Na een hectische dinsdag met allerlei inkoopaangelegenheden vertrek ik aan het eind van de middag naar Zwolle. Vanavond is de startavond van het IPO congres. Een mooi moment om met provinciale bestuurders van andere provincies contact te hebben. Tijdens het avondgedeelte delen we als aanwezige ChristenUniepolitici ervaringen uit. Een mooi moment was een spontaan ontstane (toevallige)ronde tafel gesprek waarin we met elkaar de diepte in gingen over wat ons als ChristenUnie politici beweegt. De volgende morgen het congres. Dagvoorzitter was tv-persoonlijkheid Astrid Joosten. Ingeleid door vijf films over provinciale initiatieven voor een sterke economie.
Een bijzondere rol tijdens het congres was weggelegd voor kernachtige boodschappen. Die kwamen tot uiting in de animatie Profiel Provincies in twee minuten (pagina 3 van het ezine) en in de zogenoemde Babbelbox: een impressie in beeld en geluid waar bezoekers van de sociale avond kort maar krachtig voorbeelden gaven van geslaagde regionale initiatieven. Het trendy social medium Twitter deed ook zijn intrede door een informatieve miniworkshop door social media specialist Jaap Stronks. Aan het begin van de middag terug op weg naar Ede: voorbereiden op het provinciaal campagneteam overleg van ’s avonds.

Donderdag weer volop aan de slag met de voorbereiding van een tweetal Europese aanbestedingen die binnenkort gepubliceerd moeten worden. ’s Avonds een overleg met ChristenUnie politici in Ede en het plaatselijk ChristenUnie bestuur van de kiesvereniging. Vrijdagmiddag heb ik samen met Evert de Graaf een bezoek gebracht aan de schaapskudde in Elspeet. De bestuursleden van de Stichting schaapskudde Elspeet hadden ons hiervoor uitgenodigd. Vrijdag was ook de landelijke contactdag van schaapsherders in Elspeet.
Tijdens de ontmoeting ervoeren we nogmaals hoeveel impact de dood van die 54 schapen, die deze zomer bij een onweersbui om het leven kwamen, nog steeds heeft. Het verhaal van de schaapsherder maakte een diepe indruk op me. De stichting heeft nu een aantal schapen van de Ermelose kudde gekocht en met een ram van de Elspeter kudde wordt de komende jaren ingezet om de karakteristieke eigenschappen van het Elspeter schaap met zijn mooie zwarte kop en oren te behouden. Het is belangrijk dat schaapskuddes in Gelderland behouden blijven. Schaapskuddes hebben niet alleen een functionele taak als het gaat om begrazing op met name de heide gronden. Maar schaapskuddes hebben ook een belangrijke recreatieve waarde die we als Gelderland moeten koesteren. De Gelderse schaapskuddes bestaan uit schapen van vaak bijzondere rassen die we dienen te behouden voor de toekomst.
’s Avonds genieten van het gezin.

De zaterdag is voor mij een belangrijke dag om extra tijd aan het gezin te besteden. Maar tussendoor probeer ik toch ook even de gelegenheid te pakken een aantal mailtjes weg te werken en de lijnen uit te zetten voor de verschillende fractieactiviteiten die volgende week op het programma staan, zoals discussiebijeenkomst met wethouders van de gemeente Apeldoorn, werkbezoek in Culemborg, netwerkbijeenkomst met onze ChristenUnie raadsleden uit de hele provincie en een bijeenkomst met komende kandidaten op de ChristenUnie kandidatenlijst. Tussendoor heb ik de afgelopen dagen nog even de gelegenheid te baat genomen een opinie artikel te schrijven. Daarover nu even niets, mogelijk komt dat de komende dagen hier of daar nog weer boven tafel. Een mooie inspirerende en actieve week ligt achter ons.

Morgen is het gelukkig rustdag. Genieten van het mooie weer. Maar ook de zondag vieren, Gods dag vieren; wat heeft God ons te zeggen voor de week die te wachten staat. Welke eisen en wensen stelt God aan ons leven. Heerlijk om zo’n dag van rust, ontmoeting te hebben. In onze gemeente mochten drie kleine kinderen gedoopt worden. Gods verbond met ons, daar kunnen we mee verder.

Pieter Plug

« Terug

Archief > 2010 > oktober

Geen berichten gevonden