ChristenUnie wil herkenbaarheid Gelderse producten in supermarkten

Dirk, CdK Cornielje en Harold Zoet (CDA) sTreekproducten.jpgdonderdag 15 november 2018 09:28

ChristenUnie Statenlid en lijsttrekker Dirk Vreugdenhil wil meer herkenbaarheid voor Gelderse producten in supermarkten. Daarvoor pleit hij tijdens de behandeling van de begroting in de Provinciale Statenvergadering van 14 november.

‘We hebben hier in Gelderland tal van prachtige producten, waarom zouden we onze boontjes of appels zover laten vliegen als we deze producten om de hoek kunnen halen? Onze boeren leveren smakelijke producten. We willen onnodig transport voorkomen en onze Gelderse producten herkenbaar in de Gelderse schappen hebben liggen. Zo stimuleren we deze producten en investeren we in onze boeren’ aldus Vreugdenhil.

Samen met Harold Zoet, fractievoorzitter van het CDA, bood hij Commissaris van de Koning Clemens Cornielje een mand met streekproducten aan voorafgaand aan de Provinciale Statenvergadering. De aangenomen motie met de naam ‘Gelderland levert je smakelijke streken’ verzoekt het college van Gedeputeerde Staten om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om Gelderse streekproducten herkenbaar aan te bieden aan de consument, zodat het gemakkelijker wordt om regionaal geproduceerd voedsel te kiezen in de Gelderse supermarkten.

 

 

 

 

« Terug