In Vrijheid en verantwoordelijkheid omkijken naar elkaar

Soldaat WOII .jpgdonderdag 15 november 2018 14:22

Vrijheid is een verhaal van uitzicht, verantwoordelijkheid, motivatie en hoop. Dat was de insteek van ChristenUnie Statenlid en lijsttrekker Dirk Vreugdenhil vandaag bij de behandeling van de begroting in de Gelderse Provinciale Staten. In Gelderland zijn we gezegend met vrijheid, welvaart en economische groei en vandaaruit mogen we omkijken naar elkaar.

In de oorlog werd de kathedraal van Coventry verwoest. De spijkers werden gebruikt om een kruisvorm te maken, de zogenaamde cross of nails. Dit teken is als symbool van verzoening en vrede een blijvend appèl om voor verzoening en vrijheid op te komen. In het Gelderland van nu, jaren na de Tweede Wereldoorlog, is er nog steeds onvrijheid. In de transportsector, de seizoensarbeid, drugscriminaliteit en mensenhandel. De ChristenUnie wil dat Gelderland daar een helpende hand biedt.

“De spijkers van de kathedraal van Coventry gaven een boodschap van hoop. Dus dan kan Gelderland met haar vrijheid, welvaart en economische groei zoveel meer betekenen. Investeren in elkaar, dat is waardevol samenleven, een rijkdom die de ChristenUnie allen toewenst”, aldus Vreugdenhil.

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
181114 Bijdrage begroting 2019 door Dirk Vreugdenhil.pdf42,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug