ChristenUnie Gelderland: eerst herindeling luchtruim daarna pas opening Lelystad 

Vliegveld Lelystad met Janneke S op achtergrondwoensdag 12 september 2018 16:11

De ChristenUnie Gelderland wil vliegveld Lelystad pas openen nadat het luchtruim goed is ingedeeld. De partij herhaalt hiermee haar standpunt over het vliegveld en gaat verder dan het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland. De brief van Gedeputeerde Staten aan de minister is een stap in de goede richting, maar alleen zicht op het verdwijnen van de laagvliegroutes over Gelderland binnen drie jaar bij de opening van vliegveld Lelystad, gaat de Gelderse ChristenUnie niet ver genoeg.

Mocht wachten op herindeling absoluut niet mogelijk zijn, dan kan dat alleen onder zeer strikte voorwaarden, aanvullend op de eis van het college.

Het gaat dan om oplossen van knelpunten in de tijdelijke routes (bijvoorbeeld bij Wezep en Ede), beperking van het aantal vluchten tot minder dan 10.000 per jaar – dat is al heel veel – en het gaat alleen om overloop van Schiphol van vakantievluchten, niet om ruimte te creëren voor autonome groei. Dit laatste is een voor de ChristenUnie een blijvende randvoorwaarde, ook na de herindeling.

“Wat de ChristenUnie betreft, moet vooraf duidelijkheid zijn over wanneer het luchtruim fatsoenlijk is ingedeeld en vanaf dat moment moeten de vliegtuigen ook daadwerkelijk ongehinderd kunnen doorstijgen”, aldus ChristenUnie Statenlid Janneke Slingerland

« Terug

Archief > 2018 > september

Geen berichten gevonden