Welke lering trekt de provincie uit de crisisjaren?

Pieter in PS 4 juli 2018woensdag 04 juli 2018 16:16

ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug begon zijn bijdrage bij de behandeling van de voorjaarsnota met het college van Gedeputeerde Staten er nog eens te herinneren aan de economische en financiële crisis van enkele jaren terug. Want we zijn nu in een periode waarin het economisch en financieel weer voortvarend lijkt te gaan het verleden weer veel te snel vergeten, aldus Plug. Laten we leren van de zogenaamde consumptie economie van toen en het nu anders gaan doen. Onze Gelderse samenleving is meer dan geld en goed.

Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid, naastenliefde, verdraagzaamheid en zorg voor onze omgeving dienen wat de ChristenUnie centraal te staan in ons handelen. Goed bestuur staat voor het bevorderen van maatschappelijke vrede. 

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota heeft de ChristenUnie specifiek gevraagd om met een provinciaal plan te komen voor het herinneringstoerisme dat verbindend werkt tussen de verschillende aanwezige elementen in Gelderland en dat Gelderland ook meer op de kaart zet.

En of operatie Market Garden dan een nationale herdenking moet worden, zoals de burgemeester van Arnhem onlangs betoogde, laten we het daar dan maar eens over hebben met elkaar, aldus Plug.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
bijdrage ChristenUnie - Voorjaarsnota 201863,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug