Provincie Gelderland neemt voorstel ChristenUnie over opruimen drugsafval aan

drugsafval jerrycans foto  Martijn Harms via Twitter met toestemmingwoensdag 04 juli 2018 14:24

(foto met toestemming van Martijn Harms, via Twitter)

De Provincie Gelderland heeft tijdens de Statenvergadering van 4 juli aangegeven dat grondeigenaren niet langer volledig op moeten draaien voor de kosten van het opruimen van drugsafval. Onderhandelingen met het Rijk hebben tot nu toe niets opgeleverd, maar een meerderheid van Provinciale Staten heeft aangegeven dat grondeigenaren daar niet de dupe van mogen zijn.

De ChristenUnie vraagt al geruime tijd aandacht voor de penibele situatie waar grondeigenaren op dit moment in verkeren. Het dumpen van drugsafval is de laatste tijd schering en inslag in Gelderland. Deze dumpingen zijn een doorn in het oog van de ChristenUnie en tot overmaat van ramp leiden ze tot grote financiële problemen voor gedupeerde grondeigenaren. Deze draaien namelijk nu zelf op voor de kosten van het opruimen van het drugsafval.

Het is volgens de ChristenUnie onterecht dat grondeigenaren zelf moeten opdraaien voor deze kosten. De vervuiler zou immers moeten betalen en niet de vinder. Fractievoorzitter Pieter Plug is blij met de brede steun die het voorstel heeft gekregen: “Grondeigenaren mogen niet de dupe zijn van drugsdumpingen op hun grondgebied, ze moeten daarin gecompenseerd worden. Dit krachtige signaal vanuit Gelderland moet daar aan bijdragen”.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
ChristenUnie SGP 50+ Groep Poortinga - Motie subsidieregeling opruimen drugsafval _ def248,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug