ChristenUnie: Gelderland gaat om meer dan alleen geld

Geld30-05-2018 15:45 30-05-2018 15:45

Voor de ChristenUnie gaat het in Gelderland niet alleen om geld, maar om de Gelderse samenleving. De jaarstukken van 2017 geven aan dat de financiële positie van Gelderland gezond is, maar geld is niet alles. In de jaarstukken missen we de maatschappelijke effecten, aldus Statenlid Peter van ’t Hoog tijdens de vergadering van Provinciale Staten vandaag. 

In 2017 is er een aantal belangrijke gebeurtenissen die van grote invloed geweest in Gelderland, zoals de fipronilcrisis, die in veel Gelderse bedrijven en gezinnen diep ingegrepen heeft. Daarnaast de kwestie Lelystad Airport, waar veel Gelderlanders zich druk over maken. En ook grote sportevenementen, die niet alleen economische winst moet opleveren, maar ook deelname en plezier aan sport en beweging moeten bevorderen. Of betere handhaving in het buitengebied, door inzet van meer boa’s om drugdumpingen tegen te gaan. Verder zou de energietransitie meer kracht kunnen krijgen door daken vol te leggen met zonnepanelen.

‘Een gezonde financiële positie is fijn, maar het gaat in Gelderland om meer dan alleen geld. Het gaat om de Gelderse samenleving in al zijn facetten,’ aldus ChristenUnie Statenlid Peter van ’t Hoog.  

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Gelderland gaat om meer dan alleen geld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.