ChristenUnie Gelderland: geen koude oversteek bij kruising Hellouw

kruising Hellouw N38014-05-2018 15:34 14-05-2018 15:34

Vandaag heeft de ChristenUnie Gelderland gevraagd om een debat in de commissie Mobiliteit van a.s. woensdag over de kruising van de N830 bij Hellouw. Deze kruising is al jaren in beeld als een onveilige kruising. Er zijn nu plannen om hier een rotonde van te maken, maar het bestemmingsverkeer heeft niets aan de geplande rotonde, en zal de N830 moeten blijven oversteken, een zogenaamde koude oversteek. De onveiligheid wordt hiermee maar ten dele opgelost. Voor fractievoorzitter Pieter Plug is dit onwenselijk. Hij pleit daarom voor een extra aansluiting op de rotonde, zodat het bestemmingsverkeer richting van en naar de Irenestraat ook veilig haar weg kan gaan.

Twee jaar geleden vroeg de ChristenUnie via schriftelijke vragen al om maatregelen voor meer veiligheid bij de kruising van Hellouw. Ook is in de diverse vergaderingen van de commissie mobiliteit is aandacht gevraagd voor deze kruising en recent heeft RTL Nieuw de N380 bij Hellouw als een gevaarlijke weg betiteld. De kruising is dus al diverse keren in beeld geweest als een gevaarlijke kruising.

Uit door de ChristenUnie opgevraagde informatie blijkt dat Gedeputeerde Staten met de gemeente Neerrijnen een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten voor de realisatie van een rotonde en voor andere aanpalende maatregelen, zoals afsluiting van de Irenestraat en de Oudenhof.

Echter, hiermee is geen rekening gehouden met bestemmingsverkeer. Fietsers, automobilisten en landbouwverkeer zullen ook met de nieuwe rotonde de N380 moeten blijven oversteken. Zij profiteren dus niet van de aan te leggen rotonde. De Vereniging Dorpsbelangen Hellouw heeft aangegeven dat de ontsluiting van de polder en het noordelijke deel van het dorp Hellouw door de plannen afgesloten zullen worden.

Voor ons is onbegrijpelijk dat de situatie bij Hellouw geen prioriteit heeft bij de provincie. Daarom pleiten we voor een extra aansluiting voor het bestemmingsverkeer, zodat de nieuwe rotonde voor alle weggebruikers meer veiligheid gaat opleveren. Geen koude oversteek, maar juist een veilige, warme oversteek, aldus Pieter Plug, fractievoorzitter ChristenUnie Gelderland.

 

 

« Terug

Archief > 2018 > mei

Geen berichten gevonden