ChristenUnie Gelderland en Elburg samen voor leefbaarheid en veiligheid

DSV Doornspijk bij Elburgdonderdag 15 maart 2018 10:43

Woensdag 14 maart bracht de provinciale fractie van ChristenUnie Gelderland een bezoek aan de gemeente Elburg. Een ding werd duidelijk tijdens het bezoek: vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid zetten de ChristenUnie-fracties van Gelderland en Elburg zich samen in voor de leefbaarheid van onze kernen en het verbeteren van de verkeersveiligheid.


De provinciale fractie bezocht de gemeente Elburg op uitnodiging van ChristenUnie Elburg. Na de ontvangst van de provinciale fractie door ChristenUnie-lijsttrekker Willem Krooneman werden drie locaties bezocht. Daarbij stonden de verkeersveiligheid op de Zuiderzeestraatweg en de mogelijke verplaatsing van sportpark De Haere centraal.
 
Veiligheid Zuiderzeestraatweg
De oversteek van de provinciale Zuiderzeestraatweg ter hoogte van de Stoopschaarweg / Molenweg wordt door veel inwoners ervaren als onveilig. Reden genoeg om ter plekke te kijken naar maatregelen die kunnen zorgen voor meer veiligheid. Het verlagen van de snelheid naar 60 kilometer per uur kwam bijvoorbeeld aan de orde. De provinciale fractie wil zich inzetten om daar in de vorm van een pilot verder vorm en inhoud aan te geven.

Ook de oversteek van de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van de Oude Hogeweg / Spar in Doornspijk is al langer onderwerp van gesprek. “Tijdens gesprekken die wij regelmatig voeren, kwam dit meermalen aan de orde. De oversteek wordt door jong en oud als onveilig ervaren. Automobilisten zien het zebrapad vaak te laat of zien het helemaal over het hoofd. Hierdoor ontstaan veel bijna-ongelukken’, aldus Willem Krooneman.


 
Verplaatsing sportpark De Haere
Het gezelschap bezocht ook sportpark De Haere, thuisbasis van voetbalvereniging DSV’61 uit Doornspijk. “Het sportpark ligt ver buiten het dorp, zelfs dichter bij ‘t Harde dan bij Doornspijk. Veel ouders moeten hun kinderen brengen, want je laat je kinderen niet 3 kilometer in het donker fietsen. Wij kennen de wens van DSV’61 om de mogelijkheden van verplaatsing te bekijken en weten dat de provincie leefbaarheid hoog in het vaandel heeft. Verplaatsing naar het dorp en misschien de combinatie met een multifunctionele accommodatie kunnen een mooie invulling zijn van dit thema”, aldus lijsttrekker Willem Krooneman.

 
Samen optrekken
Fractievoorzitter Pieter Plug van ChristenUnie Gelderland heeft een goed beeld gekregen van de thema’s waarvoor ChristenUnie Elburg zich inzet. “Fijn om in gesprek te zijn en ter plekke te zien dat jullie in de gemeente Elburg vanuit een visie dingen concreet maken. Leefbaarheid en verkeersveiligheid zijn voor de provincie belangrijke onderwerpen. Wij willen ons samen met ChristenUnie Elburg inzetten voor een grotere veiligheid van de Zuiderzeestraatweg en de verplaatsing van het sportpark.’’

« Terug