ChristenUnie zet in op weerbare samenleving

drugsdumpingenwoensdag 08 november 2017 15:53

'Criminaliteit en ondermijning aanpakken'

Geen extra middelen voor toezicht en handhaving in de Gelderse natuur. Dat is de uitkomst van het begrotingsdebat dat vandaag is gehouden door Provinciale Staten.

‘Onbegrijpelijk dat er weer gekozen wordt om te gaan praten in plaats van aan de slag gaan. Dagelijks worden natuurterreinen gebruikt als ideale plek voor allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen’, benadrukt Statenlid Dirk Vreugdenhil. ‘Al heel lang weten we dat verbetering van het toezicht in de Gelderse natuur noodzakelijk is.’

De ChristenUnie stelde voor om met 1,4 miljoen euro een impuls te geven aan toezicht in natuurgebieden, maar coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA steunden dit initiatief niet. ‘Een bittere teleurstelling’, aldus Statenlid Dirk Vreugdenhil.

Drie gemeenten in het Rivierengebied willen burgers en bedrijven weerbaar maken tegen drugscriminelen. Naast extra middelen voor het toezicht in natuurgebieden, stelde de ChristenUnie voor om dit een initiatief actief te steunen. Vreugdenhil: ‘Ik hoop dat we in de komende tijd de urgentie van dit onderwerp goed onder de aandacht van de provincie Kunnen brengen,’ aldus Vreugdenhil.

« Terug