Geld is niet zaligmakend aldus ChristenUnie in navolging van Luther

171108 Pieter met playmobilpoppetje Luther (2)woensdag 08 november 2017 14:55

Tijdens de behandeling van de begroting 2018 verwees fractievoorzitter Pieter Plug naar Luther. Die stelde 500 jaar geleden al dat geld niet zaligmakend is. Voor de ChristenUnie zijn de maatschappelijke effecten van groot belang. Geen individualisering, maar werken aan de toekomst van onze kinderen, verkleining van tegenstellingen en verdediging van onze vrijheid en veiligheid.

Daarom pleitte Plug ervoor dat iedereen kan blijven participeren en dat elke inwoner evenveel waard is. Dat daarvoor een achtste provinciale kerntaak van belang is, de maatschappelijke kerntaak. Het sociaal domein ligt nu bij de gemeenten, maar er komen signalen uit de samenleving dat de eenzaamheid een steeds groter probleem vormt, dat niet iedereen mee telt. In navolging van Luther moeten we oog hebben voor onze inwoners, en zou de provincie samen op moeten trekken met gemeenten, aldus Plug.

Ook wat betreft veiligheid heeft de ChristenUnie zorgen. Zo vinden er in het buitengebied steeds meer dumpingen van drugsafval plaats. Voor de ChristenUnie reden om actie te ondernemen en geld beschikbaar te stellen voor toezicht en handhaving. Daarnaast pleit de ChristenUnie voor verbetering van fietspaden. Veel fietspaden zijn verouderd en te smal en vormen daarom een onveilige verkeerssituatie. Ook wil de ChristenUnie aanpassing van de bereikbaarheid van Park De Hoge Veluwe. Aanpassing van de N304 met een rotonde is daarom van groot belang. In 2018 wordt op deze weg groot onderhoud gepleegd en dan kan de rotonde ook gerealiseerd worden, dan kan werk met werk gemaakt worden.

‘Geld is niet zaligmakend stelde Luther al, maar is een middel om ons doel van goed bestuur te bereiken. Goed bestuur staat voor het bevorderen van maatschappelijke vrede. Daarin is nog veel te doen’ , aldus ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
publicatie tekst - Begroting 2018 - bijdrage ChristenUnie65.9 kBapplication/pdfdownload

« Terug