Provincie Gelderland moet getroffen pluimveehouders ondersteunen

Eierendonderdag 03 augustus 2017 22:45

De ChristenUnie in Gelderland wil dat Gelderse pluimveehouders op korte termijn een financiële tegemoetkoming moeten kunnen ontvangen voor de schade die is geleden als gevolg van de besmetting van eieren met het verboden middel Fipronil. De partij dringt er bij het provinciebestuur op aan om de lobby van de pluimveesector te ondersteunen en waar nodig met overbruggingsmaatregelen te komen om pluimveehouders te helpen het hoofd boven water te houden in deze moeilijke tijd.

Ondersteuning met noodfonds en overbruggingskrediet

‘Geen enkele pluimveehouder had deze situatie kunnen zien aankomen of kunnen voorkomen, daarom is het gerechtvaardigd om de pluimveesector te ondersteunen’ aldus Dirk Vreugdenhil. Gelderland kent een groot aantal pluimveebedrijven en wordt door deze crisis extra hard getroffen. ‘Wij vinden het belangrijk dat de ondernemers zich gesteund weten door de provincie. Een noodfonds vanuit het ministerie van Economische zaken zien wij als de beste optie, maar als het nodig is om boeren op korte termijn een overbruggingskrediet te verschaffen, vinden we dat de provincie daarvoor open moet staan’.

Warme reactie uit de samenleving

De ChristenUnie vindt het hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich solidair opstellen richting de pluimveehouders. De kracht van onze samenleving is dat we elkaar opzoeken in moeilijke tijden en elkaar ondersteunen waar nodig. Dat geldt voor iedereen, inclusief de overheid.  

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
170803 Schriftelijke vragen - ChristenUnie noodfonds pluimveesector52.8 kBapplication/pdfdownload

« Terug