Stemmen winst in bijna alle Gelderse Gemeenten

Pieter Plug vzPSGlddonderdag 16 maart 2017 18:58

Een prachtig verkiezingsresultaat voor de ChristenUnie gisteren bij de Tweede Kamer verkiezingen.  Een groei van bijna 60.000 ChristenUnie stemmers in heel Nederland waarvan bijna 10.000 in Gelderland.

Heel veel dank aan alle ChristenUnie stemmers.

Het is fantastisch om te zien dat we bijna in alle Gelderse gemeentes groei mochten constateren.  9.978 ChristenUnie stemmen meer dan bij de Tweede Kamer verkiezingen van 2012. Groei van meer dan 1000 stemmen in Apeldoorn en Ede, meer dan 400 stemmen in Barneveld, Arnhem, Nijmegen, Nijkerk en Elburg.

Het is ook mooi te constateren dat ook in gemeenten zoals Heumen, Rijnwaarden, Berg en Dal, Lingewaard, Wijchen, Westervoort en Lochem waar we niet met een raadsfractie zijn vertegenwoordigd een mooi procentuele groei van 161% tot 71% .

Het is een resultaat om stil van te worden en waarvoor we onze Hemelse Vader ook veel dank voor mogen zeggen. Op de vooravond van de verkiezingen mocht ik de bidstond bijeenkomst georganiseerd door voorgangers in Ede mee maken. Centraal stond het thema dienstbaarheid. Een oproep aan ons als burgers in de samenleving dienstbaar te zijn aan de naast in onze omgeving en ver weg. Maar ook een oproep aan ons als politici dienstbaar te zijn aan God en de samenleving, Een belangrijke boodschap dus voor ons allemaal.

Vanuit Gelderland heb ik vandaag Gert-Jan Segers en zijn team Gods kracht en wijsheid toegewenst voor de komende tijd.

U zult ongetwijfeld al uit het nieuws begrepen hebben dat er inmiddels een verkenner is aangesteld als start van de besprekingen om te komen tot een nieuw kabinet. Er ligt een zware verantwoordelijkheid op onze ChristenUnie politici.  Dinsdag is de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend en weten we definitief welke kandidaten verkozen zijn.

Pieter Plug – fractievoorzitter ChristenUnie Gelderland.

 

« Terug