Regiorace door Gelderland

IMG_0297 (1)dinsdag 07 maart 2017 10:04

De regiorace van Groningen naar het Binnenhof heeft aan het einde van de middag de gemeente Oldebroek doorkruist. Vier leden van de ChristenUnie nemen de koker van Marten Beeftink in ontvangst. De fractie in Oldebroek maakt zich sterk voor een betere toekomst voor de schepping en vraagt aandacht voor duurzame initiatieven in de gemeente.

De regiorace is een estafettetocht vanuit de hoofdstad van de noordelijke provincie en Den Haag, waarbij elke lokale fractie  een gedeelte voor zijn rekening neemt. Raadsleden Engbert Jan Ruitenberg en Popke Graansma, wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek en fractievolger Gijs van den Brink van de provinciale Gelderse fractie gaan vanuit Wezep per fiets naar het bouwbedrijf van Gert van de Goor. De eigenaar van bouwbedrijf BBG krijgt een groene kaart uitgereikt.

Het bouwbedrijf heeft in Wezep de locatie “Zeuven Heuvels” in ontwikkeling. De heer van de Goor heeft vergaande ideeën voor duurzame ontwikkeling in deze woonwijk. Hij streeft naar diverse innovatieve toepassingen op het gebied van duurzaamheid en wil de woningen energieneutraal opleveren. Het vraagt de nodige vasthoudendheid om dit te realiseren. Met zijn initiatief draagt Gert bij aan een schonere wereld.

De ChristenUnie wil deze initiatieven voor het voetlicht halen. Het lijken druppels op een gloeiende plaat, maar we kunnen op deze manier de schepping beter doorgeven aan de volgende generatie. De fractie in Oldebroek en de provinciale fractie juichen dit initiatief toe en willen dit onderstrepen met de groene kaart.

Na uitreiking van de kaart vervolgen de fietsers de regiorace. Het gaat dwars door de kern van Oldebroek. Vlak voor Elburg buigen de dame en drie heren af in de richting van ’t Harde. Daar worden ze opgewacht door Maaike van Esch. Zij neemt de koker met regionale boodschappen over en rijdt vervolgens naar de gemeente Nunspeet. De ChristenUnie dwars door Gelderland op weg naar Den Haag.

« Terug