Vuurvliegjes aanzien voor lantaarnpalen

Giro bij Giesbeek 9 mei 2016woensdag 14 december 2016 14:29

De Giro was een mooi event met mooi weer en mooie Nederlandse sportresultaten, afgelopen mei. Daar doet de ChristenUnie niets aan af. Maar, zo stelde Pieter Plug in de vergadering van Provinciale Staten, het lijkt erop dat dit event koste wat kost naar Gelderland moest komen. De gestelde voorwaarden, zoals economische spin-off een stimulans voor toerisme en breedtesport, zijn niet gehaald.

In de provincie Gelderland wordt op bijna elk beleidsterrein gesproken over cofinanciering, dus vraagt de ChristenUnie zich af waarom voor de financiering van de Giro een uitzondering is gemaakt. Uit de eindrapportage blijkt zodat de totale financiering van de Giro voor 94% voor rekening kwam van de Provincie, gemeenten en het Rijk. Het bedrijfsleven droeg veel minder bij dan verwacht.

Een maximale 49% overheidsbijdrage – minder dan de helft dus – is voldoende, stelt Plug. Daarom heeft de ChristenUnie samen met de Partij voor de Dieren en GroenLinks een motie ingediend met deze strekking. Echter deze kreeg onvoldoende steun in de Staten.

Geen vuurvliegjes aanzien voor lantaarnpalen, niet zoeken naar argumenten om een dergelijk event naar Gelderland te halen, zoals stimulering van breedtesport of economische spin-off.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bijdrage Giro d'Italia Pieter Plug32,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016 > december

Geen berichten gevonden