ChristenUnie bepleite tevergeefs voor overbruggingskrediet schaapskuddes

Schaapskudde Het Soereldonderdag 30 juni 2011 20:15

Een meerderheid van Provinciale Staten steunen het ChristenUnie voorstel niet voor een overbruggingskrediet, bestemd voor de schaapskuddes. Daarmee is de kans groot dat er schaapskuddes in Gelderland verdwijnen, aldus ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug.  De ChristenUnie  heeft in de vandaag gehouden Statenvergadering gepleit voor een overbruggingskrediet voor schaapskuddes. We willen dat de schaapskuddes in dit jaar en het komende jaar financieel bijgestaan worden door de provincie in afwachting van de definitieve plannen van het college voor financiering van de schaapskuddes. aldus fractievoorzitter Pieter Plug.

De schaapskuddes hebben ondanks door het onlangs aangenomen statenbesluit Subsidiëring Schaapskuddes geen financiële zekerheid meer op langere termijn. Er zal nog bepaald worden of voor het beheer van natuurterreinen gebruik gemaakt blijft worden van schaapskuddes. Een aantal schaapskuddes, waaronder Het Soerol, worden geconfronteerd met verminderde inkomsten voor beheer van (natuur) terreinen en dreigen daardoor nu al te verdwijnen.  De ChristenUnie betreurt dit, schaapskuddes hebben niet alleen een recreatieve functie die bij de provincie Gelderland horen, maar hebben met name  een functie in het beheer van natuurterreinen. Terreinen die anders machinaal bewerkt moeten gaan worden.

Voor de ChristenUnie is het daarom van groot belang om schaapskuddes in stand te houden en daarom wil de ChristenUnie dat de provincie gelden ter beschikking stelt als overbruggingskrediet voor dit en het volgende jaar zodat zowel recreatieve schaapskuddes als beheer-schaapskuddes financiële zekerheid hebben.  Met dit krediet kunnen de in financiële problemen verkerende schaapskuddes  vooruit in afwachting van de afwegingen van het College en de Staten voor de langere termijn, aldus Pieter Plug , Statenlid voor de ChristenUnie.  Helaas werd het amendement door een meerderheid van Provinciale staten verworpen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2011 06 29 Amendement 14 - Overbruggingskrediet Schaapskuddes27,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden