Gelderse ChristenUnie wil geld voor restauratie Radio Kootwijk

P1010756donderdag 30 juni 2011 11:38

De ChristenUnie vindt het voormalig zendstation Radio Kootwijk een uniek monument. Het gebouw moet gerestaureerd worden om voor andere doeleinden gebruikt te kunnen worden. Herbestemming van dit complex sluit nauw aan bij de ambitie van het college van gedeputeerde staten om cultuurhistorie optimaal te benutten. Voor de ChristenUnie is de uitvoeringsagenda dan ook een goed moment om gelden voor de restauratie voor Radio Kootwijk vrij te maken.

Het unieke monument Radio Kootwijk is toe aan restauratie, het zou goed als de Provincie Gelderland hiervoor financiële ondersteuning toezegt. Een motie van de ChristenUnie, vandaag ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten, om 1 miljoen Euro voor de eerste fase van de restauratie in te zetten, moest helaas worden ingetrokken. Het college zegde toe in het najaar op het onderwerp terug te komen.

Restauratie van dit unieke monument voegt kwaliteit en betekenis toe aan economische, ruimtelijke, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen in dit gebied. Daarom willen we graag geld hiervoor vrijmaken en het sluit nauw aan bij de cultuurhistorische ambities van het college, aldus Pieter Plug van de ChristenUnie.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2011 06 29 -Amendement 13 - Zendstation Radio Kootwijk15,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden