Schone mobiliteit moet landelijk gebied leefbaar en bereikbaar houden

Fietsen hoge veluwe.jpgwoensdag 08 juli 2020 20:10

Waar oplossingen voor mobiliteit vooral in stedelijk gebied worden uitgerold vroeg ChristenUnie Statenlid Freek Rebel vandaag aandacht voor het landelijke gebied. Ook daar zou de provincie initiatieven vanuit de samenleving op het gebied van mobiliteit moeten aanjagen en mede financieren.

Rebel diende zijn breed gesteunde motie ‘slimme mobiliteit slim gefinancierd’ in tijdens de laatste marathonvergadering van de Provinciale Staten voor het zomerreces. De visie voor een bereikbaar Gelderland werd hier besproken. De motie van de ChristenUnie werd mede ingediend door de PVDA, VVD, CDA, Groenlinks, SGP en 50 plus. Rebel reflecteerde op de verandering in mobiliteit in de provincie. Zo verschijnen er steeds meer elektrische fietsen en auto’s in het straatbeeld.  En ook maatwerkvoorzieningen als kleinschalige hubs met (elektrische) fietsen, parkeerplaatsen met daken van zonnepanelen om elektrische auto’s te laden zijn in opkomst. Hiermee gaan technische ontwikkelingen gepaard door middel van apps die bijvoorbeeld deelmobiliteit makkelijker maken.

“De Provincie moet een rol spelen in deze ontwikkeling en initiatieven op het gebied van mobiliteit en technologie aan elkaar koppelen en waar nodig mede financieren”, zegt Rebel. “Waar nu vaak de nadruk ligt op het stedelijk gebied zijn dit soort oplossingen ook heel waardevol voor het landelijk gebied. Deze motie biedt perspectief voor een leefbaar en bereikbaar Gelderland.”.  

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
motie slimme mobiliteit.jpg615,5 kBimage/jpegdownload

« Terug