ChristenUnie stelt vragen over bomenkap langs N319

PICT0079.JPGmaandag 27 mei 2019 13:42

(foto ter illustratie)

De Gelderse ChristenUnie fractie heeft tijden de Statenvergadering van 22 mei vragen gesteld over de bomenkap langs de N139 tussen Ruurlo en Groenlo. Schriftelijke vragen hierover werden eerder gesteld door GroenLinks en PvdA.

 

Ondanks een uitgebreid proces van planvorming , ontwerp en inspraak, blijven de gemoederen met betrekking tot de geplande bomenkap langs de N319 oplopen. Dit is begrijpelijk, want het gaat om belangrijke waarden voor Gelderland. Verkeersveiligheid lijkt in strijd te zijn met landschappelijke kwaliteit en biodiversiteit. De ChristenUnie vindt al deze waarden belangrijk en hecht waarde aan een zorgvuldige afweging.

 

Als blijkt dat de voorgenomen bomenkap het gevolg is van gebrekkig wetenschappelijk onderzoek wil de ChristenUnie directe opschorting van de kap van gezonde bomen langs de N319. De ChristenUnie wil ook weten hoeveel bomen worden herplant of blijven staan. Tot slot wijs de fractie erop dat uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bomen langs een weg de rijveiligheid positief beïnvloedt. Er is daarom uitgebreid vervolgonderzoek nodig en tot die tijd zouden er geen bomen gekapt moeten worden langs de N319.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
190527 schriftelijke vragen bomenkap N319.pdf24,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug